Парад на нациите събира 400 мототуристи от 25 страни в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
11:22 / 01.09.2019
2807
250 мотоциклета, 400 души от минимум 22 европейски страни, Турция, Израел, Ливан ще се включат в седмата международна среща на мототуристи в изцяло реновирания пловдивски хотел SPS. Организатор на събитието, което ще се проведе от 4 до 8 септември, е "Мото Клуб Златно Крило“. Сдружението е член на "Европейската Голд Уинг Федерация - GWEF" за собственици на култовия мотоциклет Хонда модел Gold Wing. Във GWEF участват 25 европейски страни с членска маса над 22 000 човека.

Ще организираме групови пътувания до национални и исторически места в региона, съобщи Ивайло Стефанов, президент на "Мото Клуб Златно Крило“. Той подчерта, че целта на срещата /наречена "треффен" сред мотористите/ е да се презентира Пловдивска област с нейните традиции, култура, бит, кухня и природа. Чрез такива събития се създават нови приятелства между Gold Wing-клубовете и отделните мото-туристи в страната и чужбина, популязира се моделът Gold Wing на Honda като най-добрия мотор за мото-туризъм.

"Нашето мнение е, че страната ни има нужда от повече мероприятия от този род, с участието на обикновените граждани на Европа, обединени в различни по интереси клубове. Те ще се превърнат в най-силната, истинска рекламна кампания, от която се нуждаем, защото както знаем от "уста на уста" е най-достоверната и реномирана световна информационна агенция, убеден е Стефанов.

Участниците в "треффените" са предимно около и над средната възраст, бизнесмени и общественици, хора с достатъчно свободно време и финанси, практикуващи мототуризъм. Стефанов подчертава, че това не е среща на рокери, а на мототуристи от цяла Европа, които искат да опознаят България.

В програмата са включени посещения на Асенова крепост и Бачковския манастир, винарна "Загрей“, "Меката на мавруда“ – винзавод Асеновград, участие в бирения фест на Младежки хълм и на кулинарния фестивал "Пловдив Мези“ в парк "Лаута", рок концерт в клуб "Полинеро“. На 6 септември от 19.30 часа започва светлинният мотопарад, след който участниците ще се присъединят към честванията на 134-та годишнина от Съединението на България.

Любителите на мощните машини на две и три гуми от най-висок клас и луксозни екстри ще могат да ги разгледат и да се снимат с тях на паркинга на хотел SPS. Именно оттам на 7 септември от 11.30 часа ще потеглят мотористите за Парада на нациите по улиците на Пловдив. Крайната точка на шествието е площад "Стефан Стамболов“, където мототуристите ще се включат в концерта "Български фолклор през очите на света". Галавечерята с официално закриване на пловдивския "треффен" и връчване на награди ще бъде в ресторанта на хотел SPS.

През 2013 г. "Мото Клуб Златно Крило“ проведе първата международна среща на мото-туристи в София. През 2014 г. бе втората среща в Ахелой̆, 2015 г. в Банско, 2016 г. в Царево, 2017 г. отново в Ахелой, 2018 г. в Обзор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).