Паметен концерт в зала "Строител"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:53 / 12.05.2017
3272
По случай Деня на славянските първоучители Кирил и Методий на 11-ти май в район "Северен" бе дадено начало на честванията с паметен концерт в зала "Строител". Събитието се проведе под патронажа на Ральо Ралев, кмет на района, и бе организирано от отдел "Образование и култура" за бъдещите първолачета - децата от подготвителните групи на осемте детски заведения.

Над 300 деца и двойно повече техни развълнувани родители и учители препълниха залата, която от входа още ги посрещна с богата изложба от детско творчество, с невероятно красив декор за изпълненията, със звукови и светлинни ефекти, еднакво интересни и за участниците, и за гостите на концерта. 

Под наслов "Рисуваме, пеем, танцуваме" район "Северен" ознаменува настъпването на най-вълнуващия празник в българския календар: облечени в приказни костюми и носии, децата без умора пяха и танцуваха, учителите им пригласяха, а родителите направиха стотици снимки, за да запаметят празничното настроение в залата. Класическият валс, чардашът и романсът, рокендролът и мажоретните звуци се преплетоха със завладяващите български фолклорни ритми. Малките спортисти, подготвени от АМД "Аеробика", с невероятна енергия показаха как още от ранна детска възраст се отглеждат спортни таланти.

Ралев поздрави всички малки артисти, техните учители и родители с настъпващия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост, а в знак на уважение и благодарност за богатата палитра от изяви поднесе на директорите на детските градини паметни грамоти за участието в това вълнуващо събитие. В благодарствените му думи прозвуча високата оценка, която той дава на всички детски заведения в района за техния професионализъм и отговорност, влагани в бъдещето на нашето най-голямо богатство - децата.

Всички изпълнители се събраха под разноцветния купол на сцената за много снимки и точно тогава настъпи невероятната празнична кулминация, белязана от искрящите фойерверки и дъжда от стотици разноцветни балони. Приказен финал на празника, огласен от щастливите възгласи на децата на район "Северен".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).