Пак огромни задръствания по пътя Пловдив - Асеновград - Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:52 / 28.05.2016
2912
Огромни задръствания се образуват по пътя Пловдив - Асеновград - Смолян поради премахване на опасни скални късове. Това съобщи за радио "Фокус" - Пловдив дежурният в Областно пътно управление. Към настоящия момент не са подавани сигнали за пътнотранспортни произшествия. 

Обрушването на скали по път II-86 Пловдив-Асеновград-Смолян се извършва по цялото трасе, като сега се работи по някои от участъците в района на Нареченски бани и Бачково. Движението се извършва само в едната лента и се пропуска поетапно и в двете посоки. 

"Има и времеви периоди, в които движението се спира изцяло и в двете посоки, което създава предпоставки за образуването на дълги колони от автомобили", каза още дежурният. 

Срокът на въведеното ограничение по пътя и за завършването на обрушването е до 31-ви май. По пътя Асеновград - Смолян се извършват и редица ремонтни дейности, което допълнително затруднява движението. 

Тунелът при км 33 е затворен за преминаване и в двете посоки поради извършване на ремонтно-възстановителни дейности. Ограничението е валидно до 30-ти юни, като движението се пренасочва по обходен път, който се намира отстрани на тунела. 

При км 39 се извършват ремонтно-възстановителни дейности на тунел, като движението се извършва двупосочно само в едното платно. Ограничението е валидно до 11-ти юли. 

Призовават се водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, за да се избегнат предпоставки за пътнотранспортни произшествия. При възможност да се използват алтернативни маршрути.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).