ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пациентка на най-голямата болница в Пловдив и България: Ако имате подобен проблем - това е мястото!
Автор: Цвети Тончева 12:57 / 17.09.2021Коментари (1)15963
© Plovdiv24.bg
Пловдивски лекари отстраниха успешно огромен тумор в раменната кост на 78-годишната Марийка от Велико Търново, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Марийка имала образованието на рамото си отдавна и тъй като не я боляло, не му обръщала внимание. Миналата година го ударила и то започнало да расте.

Посетила много доктори в цялата страна, но никой не се съгласявал да я оперира, защото имало опасност да се засегне важен нерв и да остане неподвижна ръката й. Тогава потърсила д-р Ставрев от Клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Свети Георги“. Днес жената призовава всички хора от цялата страна с подобен проблем да не се лутат, а да дойдат на място в Пловдив, защото: “Спасиха ми живота тия хора, това е истината".

Проф. Владимир Ставрев, който е ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, разказа, че всъщност туморното образование е било в близост до лъчевия нерв и е имало реална опасност от засягането му. Тогава ръката увисва и няма да може да се движи, а това е дясна ръка и е водеща. Колегите му най-вероятно не са искали да рискуват с операция. Така жената потърсила тях. А те не й отказали, тъй като в 21 век не може да се разсъждава така.

“Туморът действително беше доста голям. Потърсих консултация с проф. Любен Стоков, той се отзова и пратихме жената при него да я прегледа. Той каза да я приемем за операция, като обеща да помогне. Жената се яви, беше приета, проф. Стоков също ни помогна. И преди около 5-6 дни извършихме операцията", обясни проф. Ставрев, като уточни, че поради заетост той лично не е присъствал на операцията, но са оперирали д-р Минчев, д-р Ганев и проф. Стоков.

Проф. Ставрев отбеляза още, че в клиниката му имат 5 операционни зали и средно на ден се извършват по около 15-20 операции. Работи се като на конвейер, едновременно.

Д-р Минчев също разказа, че за първи път се е срещнал с такъв голям тумор и за него е било предизвикателство да оперира поради риска от усложнения. Но те са се справили успешно, без да се получат такива.

Д-р Петко Ганев пък посочи, че няма правило къде ще се появи тумор и колко голям ще стане, поради което и никой не може да напише алгоритъм. Но има общи принципи за това как да се отстрани колкото се може по-безопасно, за да няма рецидив, но и да се запазят важните структури около него. Този тумор е бил в близост до важен нерв, лъчевия, и е имало реален риск от обездвижване на ръката. За тяхна радост това е било избегнато и сега пациентката се възстановява бързо. Тя вече свободно движи ръката си и няма болки.

“Жената е много добре, непосредствено след като се събуди от упойката, е тестван нервът", посочи и проф. Ставрев и дори показа Марийка, която пък благодари от сърце за всеотдайността на лекарите.

А проф. Ставрев обясни, че в пловдивската университетска болница осигуряват комплексно лечение на рака. При тях има освен комплектност на лечението и съвременна апаратура за лекуване на онкологични заболявания.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Поклон,Браво на всички Лекари!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: