ПУ стартира магистърска програма "Инвестиционен мениджмънт в телекомуникациите"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:28 / 13.02.2012
2414
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Прием на документи за записване в магистърска програма "Инвестиционен мениджмънт в телекомуникациите" обявява до 24 февруари Пловдивският университет "Паисий Хилендарски". Това съобщиха от Учебен отдел на висшето училище.

Интердисциплинарната специалност е към Факултета по физика и инженерни технологии. Обучението започва през месец март и ще продължи три семестъра. Начинът на провеждане на занятията дава възможност в нея да се включат и работещи хора. Курсовете от магистърската програма са изцяло качени в интернет. Програмата е предназначена за бакалаври по инженерни, физични, икономически и социални науки, уточниха от Учебен отдел.

Обхващат се аспекти на маркетинга и инвестиционния мениджмънт в съвременните електронни комуникации, като се включват и курсове от области като електромагнитни и оптични комуникации и информационни технологии; телекомуникационни системи и технологии; рисков мениджмънт, иновационен маркетинг, предприемаческо финансиране и регулиране в телекомуникациите; реализация на проекти в телекомуникациите.

Завършилите ще притежават знания в областта на преноса на информация с помощта на електромагнитни и оптични сигнали. Магистрите ще са запознати с физическите принципи на действие на основните компоненти и устройства, използвани в съвременните телекомуникационни мрежи и технологии. Ще владеят и основите на правните и икономически аспекти и подходите за мениджмънт.

В учебната програма е включена и подготовка по корпоративни стратегии и управление на проекти в електронните комуникации, маркетинг на нови продукти и услуги, предприемаческо финансиране и рисков капитал.

За дипломирането си бъдещите специалисти по "Инвестиционен мениджмънт в телекомуникациите" ще трябва да подготвят и защитят дипломна работа.

Допълнителна информация за обучението и необходимите документи за кандидатстване бъдещите магистри могат да получат в Ректората в стаи 301 и 303 на третия етаж, от доц. д-р Силвия Стоянова, тел. 032 261 251.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с ...
Инцидент в градския транспорт в Пловдив
Шофьорът на камиона от катастрофата с цистерната е в болница
Събитие за зелен лайфстайл събира хора, каузи и отговорни бизнеси...
Арестуваха младеж, буйствал в затворен жилищен комплекс в Пловдив...
Борислав Инчев към кмета: Трябват решителни мерки срещу нарушения...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).