ПУ откри обновения си информационен център

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:18 / 24.11.2014
3158
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Обновените си университетски информационен център (УИЦ) и университетска информационна мрежа (УИМ) официално откри днес Пловдивският университет "Паисий Хилендарски". Цялостният ремонт на сградата на центъра, намираща се в Ректората на ул. "Цар Асен" №24, е на стойност 290 хил. лева. 

Те са осигурени от висшето училище, а оборудването с модерна техника и софтуер е с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд чрез два проекта: "Пловдивски електронен университет (ПеУ): национален еталон за провеждане на качествено е-обучение в системата на висшето образование" и "Стандартизиране и интегриране на разнотипни информационни и управленски университетски системи (СИРИУС)".

Това обяви днес при старта на реновирания и модернизиран Университетски информационен център ректорът проф. д-р Запрян Козлуджов. Той подчерта, че УИЦ и УИМ са мозъчният тръст на университета. Екипът, който работи там, е млад и амбициозен, а това също е важно за успешната работа, каза още ректорът.

"Благодарение на хората и непрекъснатото осъвременяване на техническата база за три години информационната инфраструктура на Пловдивския университет се разви неимоверно много и към момента сме водещ университет в страната по отношение на информационните технологии. Надявам да продължаваме така и занапред. Смятам, че не трябва да се жалят средства в тази посока, защото в настоящия век университетите нямат бъдеще, ако не развиват информационните си инфраструктури", каза проф. Козлуджов.

Сред новите придобивки на Университетския информационен център и Университетската информационна мрежа е отделна сграда, в която са разположени мощни нови сървъри, осигуряващи безпроблемната работа на сложната компютърна мрежа и на оптичните връзки между сградите. Тя отговаря на всички европейски изисквания, разполага и със специални агрегати и охлаждане.

Предстои да заработи софтуерна лаборатория, а към момента в Нова сграда на ПУ "Паисий Хилендарски" на бул. "България" работи и изключително модерна уебинарна зала.

Проф. д-р Запрян Козлуджов е ръководител на проекта "Стандартизиране и интегриране на разнотипни информационни и управленски университетски системи (СИРИУС)". Той подчерта, че с него ще се постигне координиране на цялостната управленска дейност в университета.

Ръководител на проекта "Пловдивски електронен университет (ПеУ): национален еталон за провеждане на качествено е-обучение в системата на висшето образование" е зам.-ректорът проф. дмн Георги Тотков. 

Той разказа по време на откриването на УИЦ и УИМ днес, че целта на проекта е ПУ "Паисий Хилендарски" да се превърне в национален еталон за организация и провеждане на качествено е-обучение в системата на висшето образование.

Предстои осигуряване 300 електронни подписа за преподаватели от висшето училище, които ще имат достъп до електронната инфраструктура.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).