ПУ "Паисий Хилендарски" представя стратегическа програма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:20 / 09.06.2023
1061
Академичната общност на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ представя официално Стратегическата си научно-изследователска и иновационна програма за развитие - Дигитални устойчиви екосистеми - технологични решения и социални модели за устойчивост на екосистеми (ДУЕкос). Събитието ще се проведе днес, 9 юни 2023 г., от 9:30 часа в зала "Тракия“ на хотел "Рамада Тримонциум" в Пловдив.

Стратегическата научно-изследователска и иновативна програма за развитие на университета е интерсекторна в областта на зелената икономика, екологичните решения и екосистемните услуги. Целта на програмата е повишаване на научно-изследователския и иновационен капацитет на ПУ "Паисий Хилендарски“ и включването му в мрежа от изследователски висши училища в България, съобщиха организаторите на проявата.

Програмата се финансира по Плана за възстановяване и устойчивост. За висшето училище тя е на стойност 20 млн. лева със срок на изпълнение от 42 месеца.

От 2021 г. ПУ "Паисий Хилендарски“ е със статут на изследователско висше училище на базата на система от показатели, разпределени в три групи: научни резултати, научен капацитет и възпроизводство на академичния състав и обществено и икономическо въздействие. Признанието за това е в резултат на дългогодишната упорита работа на учените и преподавателите, създали сериозни научни школи и приемственост във всички факултети.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...
Напусна ни емблематична пловдивчанка
32 г. затвор за жестоко убийство в центъра на Пловдив. Жертвата е...
Гросмайстор Виктория Радева: ГЕРБ през годините доказаха, че са с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).