ПП-ДБ: Община Пловдив продължава да мълчи за Небет тепе

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 04.04.2024
2156
В продължение на втори месец община Пловдив не предоставя отговори на общинските съветници от "Продължаваме промяната – Демократична България" относно емблематичния археологически комплекс Небет тепе. Въпросите, свързани с проекта "По крепостните стени на Филипопол", включват разрешенията за поставяне на ограда около обекта, изграждането на други заграждения, режимът на достъп и обмисля ли се на по-късен етап въвеждане на такса вход. 

На последната сесия на Общинския съвет на 29 февруари от групата на "Продължаваме промяната – Демократична България" публично зададоха тези въпроси и изразиха загрижеността си относно мълчанието на местната управа, което създава съмнения в целесъобразността на реконструкцията на обекта. 

"Темата е обаче табу за местната управа. Отсъствието на ясни и конкретни отговори е твърде смущаващо, особено поради значението на Небет тепе като едно от най-популярните места за разходка и туризъм в Пловдив", коментират съветниците. 

Тъй като очакванията, че ще получат отговор от община Пловдив, не се оправдават, от ПП-ДБ са входирали искане до Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН да предостави цялата документация, свързана със съгласуването на проекта, както и да отговори на въпросите за необходимостта от ограда на Небет тепе. Питането на групата е насочено и до Областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев, както и председателя на ОбС Атанас Узунов.

За пореден път от ПП-ДБ подчертават, че чрез открит диалог и сътрудничество могат да бъдат намерени решения, които защитават и съхраняват ценното историческо наследство на Пловдив, като същевременно го правят достъпно за местните жители и посетителите. 

Проектът има за цел да превърне античния комплекс 'Източна порта на Филипопол' и археологическия комплекс "Небет тепе'“ в предпочитани туристически атракции, предлагащи подходящи условия за целогодишно посещение.

Виж коментарите (0)

Още по темата (135):
09.05.2024 В община Пловдив все още не е постъпило окончателно становище от НИНКН за оградата на Небет тепе
26.04.2024 Кметът за оградата на Небет тепе: Важно е да не загубим пари
19.04.2024 Официално становище на НИНКН за оградата на Небет тепе
19.04.2024 НИНКН: Оградата на Небет тепе не е съгласувана и не е допустима
19.04.2024 Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
18.04.2024 Кметът: НИНКН да каже да има или да няма ограда на Небет тепе
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).