Отвориха ценовите оферти за обновяването на Цар Симеоновата градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:46 / 05.11.2013
4603
Отвориха ценовите оферти за обновяване на Цар Симеоновата градина в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Четири фирми и обединения кандидатстват за изпълнение на реконструкцията и модернизацията на емблематичното за града ни място.

Амбициозният проект за ремонт на Цар Симеоновата градина е изготвен от на арх. Прокопиев от "Орак студио". Той предвижда нови зелени площи, беседки, открит амфитеатър с 80 места, осветление, пейки, статуи и т.н. Акцент ще е езерото, което ще предлага на посетителите водно шоу с мултимедия от звук и светлина с 20-метрова водна струя и по-малки фонтани, наподобяващи завита опашка на змия.

Всичко това се допълва от обществен паркинг под езерото с места за 170 автомобила. Изходите на паркинга ще са два - върху остров в езерото и откъм ресторант "Симфония" с панорамен асансьор. Част от проекта е специалната вентилация с отвори, които ще бъдат оформени като елипсовидни острови в средата на езерото. Проектът има всички необходими разрешителни, включително и съгласувателно решение от Националния институт за недвижимо и културно наследство към Министерството на културата.

Изпълнението на предвидените в проекта дейности е разделено в три обособени позиции, за които всеки кандидат-изпълнител можеше да подава отделна оферта.

За основния обект на интервенцията - реконструкция и обновяване на Цар Симеоновата градина (прогнозна стойност 2 886 728.18 лв. без ДДС), потенциален изпълнител е "Запрянов 03", тъй като другият кандидат - "Сиенит" ООД, е отстранен. Предвижда се изграждане на автоматична поливна система за зелените площи, които ще бъдат увеличени с нови 3 дка, поставяне на пейки и художествено осветление, реконструкция на детските площадки с изграждане на открит амфитеатър с 80 места. Ще бъдат възстановени всички фонтани и езера. Предвижда се изграждане на ефектен градински павилион, чието а
АНКЕТА:
Подкрепяте ли изграждането на паркинг под езерото в Цар-Симеонова градина?

За
Против

рхитектурно оформяне е в духа на Първото българско изложение от 1892 г.

По втората обособена позиция - Реконструкция на езерото и изграждане на обществен подземен паркинг за 170 коли (4 174 086,83 лв. без ДДС) кандидатстват и четири участника в откритата процедура. Изпълнението обхваща южната част от парка с площ около 20 дка, включваща територията на и около водната площ. Ще бъдат премахнати изградените през 70-те години бетонови конструкции на езерото и ще се възстанови неговия автентичен вид с естествени брегове и пейзажни форми. Строителството на обществения паркинг е в рамките на сегашното бетоново корито, и според проектантското решение няма да навреди на околната дървесна растителност. 
 
Изграждането на водни ефекти на фонтани и езера е третият вид дейности за 1 768 143.10 лв. без ДДС. Предвижда се изграждане на т.нар. сухи фонтани, както и 30-метрови водни струи със звук и светлина в голямото езеро.

Виж коментарите (4)

Още по темата (245):
24.04.2024 Любима атракция в центъра на Пловдив отново ще заработи
27.12.2023 Пловдивчанин: Не мога да повярвам колко е занемарено
24.09.2023 Опасност дебне на Пеещите фонтани в Пловдив
13.07.2023 Пеещите фонтани с музикално-светлинно шоу 6 вечери в седмицата
30.03.2023 Търси се фирма да поддържа Пеещите фонтани
26.02.2023 Майка от Пловдив изпадна в ужас от странна находка: Родители, пазете
децата!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).