Отпуснаха 20 хиляди лева за нова кухня в кучешкия приют

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:01 / 26.08.2008
3250
Работна среща по проблемите на безстопанствените кучета се проведе в заседателната зала на община Пловдив. На нея присъстваха заместник кметът по стопански въпроси Георги Григоров, директорът на дирекция „Опазване на околната среда" в община Пловдив Христо Минков, главният експерт на дирекцията Йорданка Даскалова, представители на Сдружението за защита на животните, сдружение „На ти с природата", директорът на Общинския приют за безстопанствени животни д-р Петю Станев и ветеринарният лекар на комплекса д-р Веселин Бекирски. На срещата беше изяснено, че за осъществяват обществен контрол върху работата на приюта, неправителствените сдружения трябва да се легитимират в общината, като се впишат в регистъра на неправителствените организации, който се води от зам.кмета Красимир Ангелов. От общината очакват още и сдруженията да представят едномесечен график за присъствието на свои представители в приюта, за да не нарушават нормалния ритъм на работа там. От 12 юли т. г. е в действие Програмата на общината за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на общината в периода 2008-2011 година. Според нея се предвижда приютът за кучета да бъде разширен през 2009 година и сумата за това вече е заложена в бюджета, обясни зам.кметът Г.Григоров. Освен бездомните кучета, в приюта от догодина ще се третират и бездомните котки. 20 хиляди лева са отпуснати за подобряване на условията в кухнята, приемната и амбулаторията на комплекса и парите ще бъдат усвоени още тази година.

Общината разчита на неправителствените организации да помагат за изпълнение на програмата за домашни и безстопанствени кучета.

В края на септември ще бъде проведена втора подобна среща, на която се очаква неправителствените организации да предоставят на община Пловдив своите виждания и предложения в писмен вид.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).