Отложиха делото срещу шофьора на автобус, блъснал жена в Кючука

Автор: Симона Димитрова
Коментари (0)
13:34 / 15.02.2023
1559
Пловдивският районен съд отложи делото днес срещу Красимир Костов, който блъсна жена в Кючук Париж миналата година, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Разпоредително заседание бе планирано за днес, но се отложи за 27 март поради липса на съдебни заседатели. 

Припомняме, че срещу подсъдимия Красимир Костов е повдигнато обвинение по чл.343, ал.3 от НК. На 15.02.2022 г. в Пловдив, на кръстовището между бул.“Никола Вапцаров“ и бул.“Македония“, е управлявал автобус от градския транспорт, и е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на Д.Л.Г. на 73 г, на пешеходна пътека.

Пострадалата е получила черепно-мозъчна травма, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

Костов е бил многократно санкциониран по административен ред за извършени от него нарушения на ЗДвП. Също така с присъда от 2020г. от Окръжен съд – Пловдив е бил признат за виновен, че при шофиране на автобус е нарушил правилата за движение, и по непредпазливост е причинил смъртта на Е.Н.И., за което му било наложено наказание 1 г. "Лишаване от свобода“, изпълнението на което е било отложено с изпитателен срок от 3 г.

На 15.02.2022г., Костов е управлявал поверения му автобус, като приближавайки кръстовището светнал червен сигнал, указващ му да спре, но подсъдимият не се съобразил и навлязъл в кръстовището. По същото време пострадалата се е намирала на тротоара срещу маркирана пешеходна пътека и след като светнал зелен светофар за пешеходците предприела пресичане. Красимир Костов не е реагирал на навлизането на пешеходката на платното и секунди след това последвал удар, при който пострадалата била отхвърлена назад, паднала върху тротоара и загубила съзнание.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
27.03.2023 Този шофьор от градския транспорт в Пловдив влиза в затвора - минал на
червено
17.02.2022 Арестуваха шофьора на автобуса от катастрофата в Кючука!
16.02.2022 Пълен обрат с катастрофата в Кючука: Жената е в критично състояние
15.02.2022 Автобус блъсна жена в Кючука
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).