Откриват официално новия дигитален център в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:15 / 21.03.2017
2774
Днес от 11 ч. кметът на Пловдив Иван Тотев ще открие официално Дигитален център, изграден с финансиране по проект "Дигитално културно-историческо наследство на община Пловдив". На церемонията ще присъстват Стефан Стоянов, зам.-кмет "Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество" и Амелия Гешева, зам.-кмет "Култура и туризъм". 

Центърът се помещава на ул. "Цанко Лавренов" № 10 и разполага със съвременна техника за дигитализация - компютри, сървъри, скенери, модерно фотостудио, видео и аудио техника. 
 
Проектът "Дигитално културно-историческо наследство на Община Пловдив" е на стойност 586 778,77 евро и се реализира с финансовата подкрепа на Програма БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства" по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. 

Чрез неговото изпълнение, се провежда първата цялостна програма за дигитализация на движимото и недвижимото културно-историческо наследство от фондовете на най-важните културни институции на територията на Община Пловдив: Народна библиотека "Иван Вазов", Регионален исторически музей, Регионален етнографски музей, Регионален археологически музей, Общински институт "Старинен Пловдив" и Градска художествена галерия. 

Към момента по проекта са дигитализирани над 45 000 единици движимо културно-историческо наследство и 30 паметници на културата от национално значение. В дигиталният център на ул. Цанко Лавренов № 10, към настоящия момент, работят 1 управител и 2-ма ИТ специалист.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).