Откриват ВИП-стая в Клиниката по УНГ на УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:03 / 17.11.2010
4813
ВИП-стая по всички медицински стандарти откриват утре, 18 ноември, в Клиниката по ушно-носно-гърлени болести на Университетска болница "Свети Георги", съобщиха от лечебното заведение.

Луксозното помещение е ремонтирано и обзаведено по инициатива на пловдивския клуб "Сороптимист Интернешънъл". Това съобщи доц. д-р Диляна Вичева, специалист в УНГ-клиниката и делегат на клуба.

Необходимите за реновирането и оборудването на стаята 5 хил. лева са осигурени от семейство Елица, Мила и Петър Бончеви, от членовете на "Клуб Пловдив - Сороптимист Интернешънъл" и от фармацевтичните компании "ЮСиБи България" и ТП "Евофарм". След осигуряване на средствата ремонтът е бил извършен за 10 дни.

За този период са подменени цялата ВиК инсталация и интериора на санитарния възел - поставени са плочки, както и всички удобства за ВИП-престой. Обновени са и централните кислородна и аспирационна инсталации.

В основното помещение стените са с антисептична мазилка, а подът - с гранитогрес. Стаята разполага с хладилник и телевизор, а терасата към нея е отделена от останалия стационар със специални парапети и стени, разказа доц. Вичева.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).