Откриват 20 Международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ"- Пловдив 2023

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:10 / 28.06.2023
1199
Тази вечер от 19ч. в Дома на културата "Борис Христов“ се открива 20-тия Международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ"- Пловдив 2023. Това е най-големият музикален, песенен френски форум от този формат на Балканите, с вход свободен, който отбелязва своя 20-ти рожден ден.

Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. Специален гост ще бъде г-н Пиер Колио, съветник по културната дейност и сътрудничеството при Посолството на Франция и директор на Френския институт за България, който ще приветства публиката и участниците.

"Златен ключ“ тази година е под мотото "Да си спомним и открием нови таланти“. Ще видим и чуем едни от първите лауреати на международния форум, които сега имат своята звездна кариера, но ще видим и изгряващи музикални звезди, идващи от цяла България.

Специален гост е Антония Маркова - лауреат на първото издание на "Златен ключ", многократен носител на отличия от национални и международни конкурси и френските таланти “Jessаndwest". Партньор на фестивала отново е най-добрата вокална школа в България – "Арт Войс Център“, с ръководител Румяна Иванова.

Публиката ще може да се наслади на впечатляващи и вълнуващи участия на талантите Ива Ичевска, Марина Спасова, Нели Солакова и вдъхновяващата Олга Василенко. Младите открития тази година са Виктория Матеева, Йони-Йоана и Никол Димитрови, Михаил Добрев, Йоана Ташева, Виктория Илиева, Антония Арнаудска, Рая Славейкова, Кристина Енчева, която е само на 11 години, Белослава Петрова на 14 години и други, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, много интересен съвременен аранжимент. На сцената ще се изявят и невероятни млади таланти от София, Варна, Горна Оряховица, Стара Загора, Силистра и Лом.

На 29 юни е концертът "Талантите на Арт Войс Център“ и част от новата специална програма на френския дует “Jessаndwest", които от няколко дни репетират и подготвят изненади.

Началният час на концертите е 19,00ч. Входът е свободен!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).