Открит урок за видовете птици в ОУ "Елин Пелин" 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:04 / 06.02.2019
3855
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
РИОСВ – Пловдив и район "Западен“ започнаха открити уроци за опазване на околната среда. Първият бе в ОУ "Елин Пелин“. Специални гости на учениците бяха директорът на екоинспекцията доц. Стефан Шилев и кметът на района Димитър Колев.

Доц. Шилев посочи, че е щастлив да даде старт на кампанията "Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив“ в първото екоучилище в града, което работи от 2001 година по възпитанието и позитивното отношение към природата с подрастващите. Той припомни, че на 2 февруари се отбеляза Световния ден на влажните зони, а един от най-големите и значими обекти в региона е река Марица. "Близо 30 са водолюбивите птици, които живеят по поречието на река Марица, която е защитена зона по НАТУРА 2000“, заяви доц. Шилев. Той допълни, че трябва да опазваме биоразнообразието в природата и да се грижим за чистотата на нашия град. 

Кметът на район "Западен“ Димитър Колев посочи, че предвижда няколко екологични инициативи през годината, с които се надява заедно с децата на Пловдив да направят по-красив града. Учениците видяха презентация за богатото разнообразие на животински видове в страната. Биологът и природозащитник Минко Михайлов разказа за видовете змии, които се срещат в региона и как трябва да се реагира при среща с тях.

Той представи фотоси на птици, които се срещат в региона - папуняк, синигер, пчелояд  и кълвач. Истински възторг сред децата предизвикаха и негови снимки от пътешествията му по света и срещите му с екзотични животински видове. Откритият урок е част от дългогодишната кампания на РИОСВ – Пловдив и община Пловдив "Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).