Откриха учебната година в Аграрния университет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:39 / 29.09.2008
2173
Преди минути в аулата на Аграрния университет беше открита новата академична учебна година.

"Дълъг и противоречив е пътят на нашия университет, но той успя да съхрани своя авторитет и традиции", каза в словото си пред студентите и многобройните видни гости ректорът проф. Димитър Греков.

През тази година първокурсниците са 814, от които редовно ще се обучават 568, а задочно 124. 122 са приетите по държавна поръчка в магистърските курсове.

"Трябва да се гордеете, защото 500 кандидати останаха след вас", обърна се към тях ректорът.

След предаването символите на плодородието от абсолвентите на първокурсниците бе обявено решението на академичния съвет от 17 септември за удостояването на проф. д-р Георги Сенгалевич и Георги Гергов-председател на съвета на настоятелите с титлата "Доктор Хонорис Кауза"

"За мен това е голяма чест", заяви Георги Гергов и си припомни как като първокурсник е мечтаел неговият институт да стане университет. Целта му като един от най-големите дарители и председател на съвета на настоятелите да се осигуряват колкото се може повече средства за инвестициите в областта на науката. Той заяви, че след семейството и децата му за него най-важно е собственото му достойнство и че Аграрният университет винаги може да разчита на неговата помощ. За удостояването си с титлата Доктор Хонорис Кауза благодари и д-р Сенгалевич.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството, че...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).