Откриха нов паркинг в "Южен", следват още два

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:05 / 25.07.2016
3343
Днес бе открит нов паркинг в район "Южен" на кръстовището на ул. "Пере Тошев" и ул. "Щип", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Паркингът е безплатен и функционира вече повече от седмица. Площта му е 550 кв. м, а капацитетът 24 места.

"Подходът, който сме избрали, е да използваме настилки, които са съобразени с терена. В случая се спряхме на паркинг елементи или така наречените паркинг фуга" , поясни районният кмет Борислав Инчев.

Изградени са още 3 дъждоприемни шахти, тротоари с площ 160 кв. м и допълнителни ограничения за качването на колите от ул. "Пере Тошев". Стойността на проекта с ДДС е 40 000 лева.

"До момента има постъпили 15 заявления от живущи в квартала за използване на паркомясто срещу заплащане на такса. Такива молби ще се приемат до края на август и едва след това ще се предприемат евентуални действия за превръщането им в платени", добави Инчев.

Следващата седмица започва работа по нов паркинг, който е близо до църквата "Света Троица" , Читалище "Христо Ботев" и Ансамбъл "Тракия". Проектът е одобрен и е изпратено разрешение за строеж в ДНСК. Съоръжението ще побира минимум 50 коли, а стойността му е около 80 000 лева.

Още един паркинг ще се появи до края на годината на ул. "Димитър Талев", срещу "Хаджията Груев". Той ще е с площ 1500 кв.м и ще струва около 100 000 лева.

"Проектът е почти готов и ще бъде внесен следващата седмица. От моя страна ще има искане за отпускане на допълнителни средства за финансиране, за да може да се завърши още тази година. Ако не ни отпусне Общински съвет, то със сигурност следващата година ще бъде заложен за изпълнение", коментира Борислав Инчев.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).