Откриха изложбата "Тохоку - с надежда към утрешния ден"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:50 / 20.03.2012
1339
Посолството на Япония в Република България и Регионален исторически музей в Пловдив представиха възпоменателната фотоизложба "Тохоку - с надежда към утрешния ден", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тя е посветена на първата годишнина от земетресението в Североизточна Япония. 

"С изложбата Япония иска да изрази своята благодарност към всички, които я подкрепиха в трудния момент, както и да покаже пред света своето възстановяване и твърдо упование в способността си да изгради едно по-добро бъдеще", беше част от словото на Н. Пр. Макото Ито, извънредния и пълномощен посланик на Япония в Република България, който заедно със зам.-кмета на Община Пловдив Стефан Стоянов и директора на историческия музей Стефан Шивачев откриха събитието.

Изложбата включва фотоси, които представят моменти преди и непосредствено след земетресението, както и актуални снимки от течащите възстановителни работи. България беше една от страните, които подкрепиха постадалите в Япония с организирането на различни дарителски акции и благотворителни инициативи. 

Изложени бяха и традиционни японски фигури, кимона и инструменти, а пловдивски поети прочетоха стиховете си във форма "хайку", написани по повод на бедствието. 

Фотоизложбата е подредена подредена в Музейния център за съвременна история на ул. "Ангел Букорещлиев" № 14  и ще е изложена до 29 март. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).