Отхвърлиха жалбата на овчарката Анка, КЗК отпуши площад "Централен"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
11:31 / 15.03.2018
44482
Процедурата за площад "Централен" се отпушва, научи ексклузивно Plovdiv24.bg. Комисията за защита на конкуренцията е отказала да образува производство по жалбата на печално известната Анка Ангелова от Антоново. "Ремс строй" атакува голямата обществена поръчка на 2 февруари и поиска налагане на временна мярка "спиране на процедурата“.

От фирмата обаче не са заплатили изискуемата от държавата такса от 4500 лева, разказа за читателите ни шефът на отделът, занимаващ се с пловдивските обществени поръчки, Тодор Тодоров. 

Парите не са внесени и от Комисията изпращат писмо до Анка на единствения посочен адрес в Антоново. От това не следва никаква реакция, писмото е върнато и КЗК официално съобщение, с което предупреждава "Ремс строй". И то остава без реакция.

"Затова и с разпореждане от 23 февруари им отказано образуване на производство, а жалбата е върната. Няма последващо обжалвания и разпореждането на КЗК влиза в сила на 7 март. А това означава, че се очаква продължение на процедурите за площад "Централен". 

Припомняме, че голямата обществена поръчка "Облагородяване на територията на площад "Централен" е на стойност 10 250 000 лева (без ДДС). Тя включва проектиране, изпълнение на строителство и осъществяване на авторски надзор, целта е облагородяване на територията на площада с приблизителна обща площ 30 000 кв.м.

Към нея спадат следните обекти:

Реконструкция и ревитализация на площада - проектиране, изпълнение на строителството и осъществяване на авторски надзор;

Социализация, консервация, реставрация и експониране на Форум "Запад" - проектиране (изработване на идеен и работен инвестиционен проект), изпълнение на строителството и осъществяване на авторски надзор;

Подлез "Тримонциум" - проектиране (изработване на идеен инвестиционен проект);

Социализация, консервация, реставрация и експониране на Форум "Север" - проектиране (изработване на идеен и работен инвестиционен проект), изпълнение на строителството и осъществяване на авторски надзор;

"Подлез при Централна поща" - транспортен възел на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" - бул. "Княгиня Мария Луиза" - ул. "Гладстон" - изпълнение на основен ремонт по одобрен проект.

Виж коментарите (3)

Още по темата (266):
22.02.2024 Преобразяват емблематични туристически обекти в Пловдив от римско време
24.09.2023 За срам на Община Пловдив още една атракция не работи
18.06.2023 Площад "Централен" тъне в разруха, общината бездейства
29.04.2023 Дяволът е в детайлите или защо вече и с центъра на Пловдив не можем да се хвалим
04.07.2022 Зико: Дотук си изпълняваме обещанията
19.04.2022 В Пловдив вече има още едно уникално място, което трябва да бъде
видяно
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).