Отделение по лицево-челюстна хирургия предлага нови услуги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 30.09.2021
2312
Нови услуги за своите пациенти предлага от седмица отделението по лицево-челюстна хирургия (ЛЧХ) към общинската МБАЛ "Свети Пантелеймон“ в Пловдив. Преди седмица е сключен договор между болницата и Медицински център "Свети Пантелеймон“, с който отделението вече извършва редица услуги за пациенти, които нямат възможност или желание да останат на стационарно лечение. Това съобщи доц. д-р Славчо Димитров, началник на отделението по ЛЧХ.

"Нашето отделение обхваща лечението на цялата патология на лицето – отстраняване на тумори, травми на лице, лечение на възпалителни процеси и реконструктивна хирургия. Трябва да подчертая, че МБАЛ "Свети Пантелеймон“ е единствената общинска болница в страната, която има отделение по лицево-челюстна хирургия. От десетина дни вече предлагаме и услуги, при които не е необходим престой в болницата. Пациенти, които не желаят или нямат възможност за болничен престой, срещу заплащане по утвърден ценоразпис, ще получат качествено лечение, без да се налага да остават в отделението. Разбира се, когато става въпрос за тежки случаи, нуждаещи се от проследяване на лечението, болничният престой е абсолютно необходим“, коментира доц. Димитров.

Той е неизменен ръководител на отделението, което  създава през 2010 година, след като повече от десет години е начело на Клиниката по ЛЧХ при УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

"Отделението ни разполага със 7 легла – за толкова имаме договор с НЗОК. Преди епидемичната обстановка всички легла бяха запълнени, сега явно хората подхождат по-предпазливо и пациентите спаднаха наполовина. А тази специалност е една от най-дефицитните в българската медицина – в цялата страна има около 35-ма специалисти. И голяма част от тях са съсредоточени в големите градове и болници – в 25 окръга например няма лицево-челюстен хирург“, допълва доц. Димитров.

Той споделя още, че големият проблем пред отделението му е невъзможността да задържи персонала си. Особено трудно е с медицинските сестри, които вместо четири, са само две в отделението. Част от техниката също остарява и се нуждае от подмяна с по-съвременна. 

"Ако успеем да закупим два съвременни йонита, няма да имаме проблеми в следващите десетина години. Стойността им няма да надхвърли 60 хиляди лева, а ние ще можем да предлагаме още по-качествени услуги на пациентите ни“, категоричен е доц. Димитров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).