Отцепиха булеварди в Пловдив, за да мерят шума от нощните заведения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:19 / 28.06.2016
8257
Две заведения в Пловдив превишават установените норми за шум през нощта. Това съобщи директорът на Пловдивския общински инспекторат Ангел Славов. Нарушенията са констатирани в петък при съвместна акция на служители на инспектората, Регионалната здравна инспекция и полицията, като за по-прецизно измерване е било спирано движението по големи булеварди в града.

Подобно измерване с временно ограничаване на трафика се предприема за първи път в Пловдив, уточни Ангел Славов, който лично е участвал в акцията.

"Проверките са провокирани от множеството подадени сигнали до Пловдивския общински инспекторат. С отцепването на булеварди имахме възможност да измерим по-точно шума, който излиза от нощните заведения, тъй като с трафика разликата е под 3 децибела и няма как да се установи дали конкретните стойности са вследствие на нарушение или на преминаването на автомобилите", уточни той.

Директорът на инспектората отново призова гражданите да подават сигнали за забелязани от тях нередности, като уточни, че за тяхно улеснение вече има и страница във Фейсбук. Ангел Славов бе категоричен, че подобни проверки ще бъдат извършвани и в бъдеще. При констатирано нарушение в нивата на шум през нощта глобата за юридически лица е от 200 до 2000 лева, като при повторно нарушение тя може да достигне до 5000 лева.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).