От птичи поглед: Празното поле, където ще се случват чудеса!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
08:35 / 30.03.2017
9310
Една интересна снимка от птичи поглед изпрати читател на Plovdiv24.bg - огромно празно пространство и самотно стърчащият комин на срутения до основи завод на "Каменица". Какво ще се случва към момента с големия проект? 

На сесията на Общинския съвет днес ще бъде гласувано частично изменение на Общия устройствен план на Пловдив за територията, собственост на пивоварната и от смесена обслужващо-производствена зона теренът трябва да се обособи като централна зона за нов обществен и делови център със смесено застрояване и многофункционално предназначение. 

През 2016 година заводът затвори изцяло пивоварната си в Пловдив и премести производството в Хасково. Историческата памет обаче ще бъде запазена с изграждането комплекс, включващ микропивоварна, музей, посветен на 135-годишната история на "Каменица", бирария, магазин за сувенири, парк и отворена сцена за социални и културни събития, проектът дава възможност и за изграждане на жилищни сгради. 

И още - проектът предвижда пешеходно преминаване през бъдещия комплекс, пешеходно свързване на ул. "Капитан Райчо" с парк "Каменица", както и възможност за връзка с високотехнологичния център, който се изгражда в квартал "Гладно поле". Преструктурирането ще обхване и малките улички край съборения завод - така например са взети са под внимание препоръки за разширяване на ул. "Марин Дринов" и ул. "Антон Тайнер" за сметка терена на "Каменица". 

Препоръчва се и по-високо строителство за сметка на плътността на застрояване и повече озеленяване. Важен елемент е осигуряване на достатъчно паркоместа чрез изграждане на подземни гаражи (на едно или две нива). Всичко това ще може да стане възможно след частичното изменение на Общия устройствен план конкретно за този терен. 




Виж коментарите (1)

Още по темата (28):
18.09.2019 Взривове в центъра на Пловдив
23.04.2019 "Пивоварница Каменица" отвори врати и официално
16.04.2019 Първо в Plovdiv24.bg: "Пивоварница Каменица" най-после отвори врати
10.04.2019 Новият проект на "Каменица" в Пловдив е готов!
22.02.2019 "Каменица" търси сервитьори, бармани и готвачи
02.10.2018 Модерният комплекс на "Каменица" на булевард "Източен" е готов
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).