От днес издават безплатни карти за градския транспорт на ветераните от войните и военно инвалидите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:06 / 04.09.2008
2564
Със заповед на кмета на Пловдив Славчо Атанасов от днес се разпорежда на фирма „Градски транспорт" да издава безплатни карти на ветераните от войните и военно инвалидите /съгласно чл.12, ал.3 и чл.15,ал.3 от Наредба №2 на МФ/.  Придружителите на военноинвалидите , които ги придружават по време на пътуването ще заплащат билети по 0,40 лв. Към всяка инвалидна карта с право на придружител ще се издава само още една на придружителя - също със снимка. Правото на военноинвалидите да се възползват от безплатното пътуване ще се удостоверява на базата на изготвен списък от Клуба на военноинвалидите.

Карти на ветерани от войните ще се издават съответно срещу удостоверения от Държавен военен архив - гр. Велико Търново и снимка.

Картите на придружителите на военноинвалидите ще се издават срещу сумата от 10 лв. Открадната карта ще се преиздава срещу 10 лева и с придружаващ протокол от МВР. На новата карта съответно ще се отбелязва „дубликат" и няма да се издава повече от един такъв.  

Загубена или унищожена карта ще се издава срещу 70 лева. На нея също ще се отбелязва, че е дубликат и няма да се издава повече от един . Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на зам.-кмета по обществен ред и сигурност ген. Димитър Цветков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).