От Капана до Тютюневия град: Въвеждат общи правила за всички централни зони на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
11:40 / 01.01.2018
8192
В началото на 2018-та година пловдивската общественост ще има възможност да се запознае с общите правила не само за Тютюневия град, но и за цялата Централна градска част. Новината съобщи кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"В момента приема Подробен устройствен план за цялата Централна градска част и тези общи правила ще важат за цялата централна зона, което значи, че нормите за рекламните елементи, фасадните елементи,климатиците и т.н. ще се отнася не само за Тютюневия град, но и за цялата ЦГЧ плюс пешеходните зони, страничните зони, квартал "Капана", поясни Тотев.

По думите му общите правила и норми вече са разгледани и като цяло изгладени, общественото обсъждане се очаква в края на януари, началото на февруари. 

Що се отнася до Тютюневия град, то градоначалникът сподели, че целта там най-общо е запазване духа на квартала. Всички обекти, дори и тези, които не са паметници на културата се вкарват в обща зона. Забраняват се и надстрояванията.

"Правим така, че в бъдеще да не е възможно продажбата на къщи, на чието място да изникнат кооперации", поясни кметът. По думите му правилата като цяло са рестриктивни, но не е задушен напълно инвестиционният елемент. Очакванията на Общината са реални действия в зоната да започнат през 2018-та.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).