От "Централен": Трябва да се действа бързо на мястото на новостроящия се хотел

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:42 / 30.01.2024
3765
От район "Централен" в Пловдив алармират да се действа бързо с укрепителните дейности на мястото на новостроящия се хотел, където падна стена от съседна къща, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Държим максимално бързо да се действа, да не се спира работата по укрепителните мероприятия, защото един дъжд ще доведе до опасност за сградите", каза Надежда Петрова, директор на строителната дирекция на район "Централен".

По думите й, теренът има висока вода. Има спорове дали това са подземни води, или чиста вода, не е констатирано какво точно.

"Но в избените помещения на съседните сгради има висока вода, която в годините сме обследвали, но не сме намерили причината. Има опасност, при един дъжд, да се разрушат и други сгради", добави Петрова.

Тя поясни още, че е констатирано нарушение на обекта, който се строи на улица  "Константин Стоилов". Преди 10-на дни e пропаднало и уличното платно, дадено е  предписание на строителя. Общинският инспекторат също е направил проверка относно улицата. Предупредени са строителя и надзора, че трябва да се направят укрепителни дейности на сградите. От миналата седмица се работят.

"Проектантът даде предписание на строителя как точно да се укрепят сградите. Стартирано е укрепване. В петък е изпратена комисия, за да провери избените помещения и състоянието на сградите. Имаше напуквания на каменната зидария на къщата, която в резултат на това, че има влага, и в резултат на строителния процес се беше напукала.

Дадени са предписания да се започнат веднага действия и днес стеничката падна. Строителят е започнал да изпълнява предписанията. Действията, които трябва да се извършат са в две посоки - укрепване на пътното легло от двете страни за спиране на пропадането на пътя, и укрепване на вътрешните стени, откъм изкопа на двете сгради. Действията все още не са приключили", каза Петрова. 

Комисия от РДНСК също е била на обекта. Чакат се експерти, които ще направят проверка и ще дадат собствени предписания към строителя и надзора.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
21.02.2024 Къщата в "Капана" вече е укрепена, но водата не спира да наводнява изкопа
02.02.2024 Прокуратурата се заема със строежа в "Капана"
01.02.2024 Замразиха строителството на хотела в "Капана"
30.01.2024 Собственикът на новостроящия се хотел в "Капана": Стеничката на комшията в мазето падна
30.01.2024 Продължават да изплуват нередности около строежа на най-новия хотел в
Пловдив
30.01.2024 Спряха строежа на най-новия хотел в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
Пловдивски университети се включиха в протеста, остават затворени...
Двама са в болница след поредната катастрофа в Пловдив
7 дни след кошмара на бул. "Руски": И тази седмица започна с инци...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).