Осветяват в синьо емблематични сгради в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:10 / 02.04.2017
2164
За втора поредна година днес Фондация И АЗ МОГА / I CAN TOO и създаденият от нея Център за деца с аутизъм И АЗ МОГА в гр. Пловдив се включват в световната инициатива за информираност за аутизма "Освети в синьо" / Light It Up Blue".

Всяка година на тази дата "Освети в синьо" привлича общественото внимание към състоянието аутизъм, като ключови сгради по света се осветяват в син цвят. През 2017 в Пловдив, по инициатива на I CAN TOO, ще бъдат осветени емблематичните за града - Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, фонтанът пред община Пловдив, както и отново сградата на Общината.

В подкрепа на каузата се включват доброволци на I CAN TOO и "Пловдив 2019", които обединяват усилия, за да информират обществото за аутизма и дейността на Център И АЗ МОГА.

Центърът на И АЗ МОГА / I CAN TOO за работа с деца с аутизъм и техните семейства в Пловдив е най-големият в страната, който единствен в България прилага успешната терапия Грийнспан Флортайм (The Greenspan Floortime Approach). Специалистите в Центъра черпят практически опит и познания от американския експерт Джейк Грийнспан, който тази година гостува за втори път в България по покана на I CAN TOO. 

Благодарение на терапията, организацията помогна за подобряване състоянието на много деца и за напредъка им в три основни насоки - физическа регулация, емоционално развитие и интелектуални познания. Това е първият по рода си Център в страната, към който ще се създаде Благотворителен фонд за подпомагане терапията на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.

И ВИЕ МОЖЕТЕ да сте част от Световната кауза за информираност за аутизма, като разпространите тази новина - за да достигне до тези, които имат нужда от подкрепа! Инициативата се реализира с подкрепата на: Община Пловдив, "Пловдив 2019", "Заедно в час".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).