Осъдиха условно участник в протестите в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (60)
16:52 / 29.09.2011
11352
Пловдивският районен съд осъди за хулиганство по реда на бързото производство подсъдимия Димитър Дадачев на 2 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок, съобщиха от институцията.

Той беше признат за това, че на 26.09.2011 г. в гр. Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост / - престъпление по чл. 325 ал. 2, НК.
 
На 26.09.2011 г. вечерта в гр.Пловдив се провело мирно шествие от гражданите на гр.Пловдив в подкрепа на живущите в с.Катуница, обл.Пловдив. В шествието се включил и подсъдимият Димитър Дадачев. Към 20.30 ч. на същата дата свидетелите Елшишки и Фурлински /и двамата ст.полицаи в сектор "СПС" при ОД на МВР гр.Пловдив/ били изпратени на кръстовището на бул."Княгиня Мария Луиза" и ул."Петко Д. Петков" в гр. Пловдив да окажат съдействие във връзка с възникнали груби нарушения на обществения ред от страна на лица, участващи в шествието. 

Когато пристигнали на посоченото място, полицейските служители установили, група от лица, сред които бил и Дадачев, които се намирали в платно за движение в посока подлеза на Централна поща гр.Пловдив. Свидетелите установили, че групата лица, в това число и Дадачев, хвърляли камъни по полицейските автомобили, по самите свидетели и по случайно преминаващи минувачи. Всички лица се държали агресивно и арогантно, като поведението на 

Дадачев се отличавало с изключителната си дързост. Фурлински и Елшишки незабавно се насочили към групата лица, които грубо нарушавали обществения ред. Наложило се множеството от хора да бъдат изтласкани и разделени, за да могат полицейските служители да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред в града, да прекратят хулиганските действия на лицата и да не пострадат граждани и имущества. 

Въпреки това групата, в която бил и Дадачев, продължавали да хвърлят камъни, като последният бил особено активен и дързък в поведението си. Дадачев се намирал на осветено място и бил в непосредствена близост до свидетелите Елшишки и Фурлински. Въпреки присъствието на униформени служители на Министерство на вътрешните работи, които се стремели да предотвратят и прекратят хулигански прояви, Дадачев продължавал да хвърля камъни по тях, по служебните полицейски автомобили, без каквото и да притеснение, че би могъл да нарани някого с хвърлените от него камъни. 

По този начин Дадачев демонстрирал явно неуважение към обществото и общоприетите правила за поведение, като по този начин изразил пренебрежителното си отношение към обществения ред. Действията му се отличавали с изключителна дързост, тъй като упорито не ги прекратявал, в много груба форма били засегнати интересите на обществото и били извършени пред полицейски служители на МВР. 

Дадачев демонстрирал липсата на какъвто и да е респект към тях, а отделно от това осквернил и идеята на мирното шествие. Елшишки и Фурлински се насочили към Дадачев, чието поведение се откроявало с дързостта си сред групата от лица. Свидетелят Фурлински лично се насочил към Дадачев и опитал да го задържи. Той се опитал да избяга, но след няколко метра бил настигнат от Фурлински и Елшишки.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред ПОС, завършват от съда.

Виж коментарите (60)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).