Осъдиха на пробация бизнесмен за опит за измама със земеделски земи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:47 / 17.05.2010
3091
Пловдивският окръжен съд осъди на пробация за срок от 6 месеца подсъдимия Тодор Тодоров, 41 г. Той беше признат за виновен в това, че на 09.04.2008 г. пред Общинска служба Земеделие - община "Родопи" и пред Регионална разплащателна агенция гр. Пловдив към ДФ "Земеделие" е посочил, че използваните парцели /с площ от 11,62 ха от общо заявените 22.99 ха/ в землището на с. Брани поле и с. Белащица представляват площи с листностъблени зеленчукови култури, ягодоплодни видове, маслодайни култури, плодови зеленчукови култури, а в действителност е установено, че тези площи не са обработвани /пустеещи/ в нарушение на задължението си да предостави такива сведения, за да получи средства, предоставени от ЕС на българската държава по Схема за единно плащане на площ и по Схема за национални доплащания.

За така извършеното от подсъдимия Тодоров престъпление му беше наложено наказание пробация с пробационни мерки: "Задължителна регистрация по настоящ адрес" и "Задължителни периодични срещи с пробационен служител" и двете за срок от шест месеца, както и глоба в размер на 1000 лв.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).