Оставиха в ареста ромите, погрешка пребили зверски цяло семейство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:58 / 03.02.2012
2867
Пловдивският районен съд взе мерки за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Гьокшен Юсеинов, Мустафа Юсеинов и Гюнай Юсеинов.

Срещу Гюнай Юсеинов е повдигнато обвинение по чл. 129, ал.2, НК, за това че на 30.01.2012 г. в гр. Пловдив е причинил на Стефан Й. средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на първи горен десен зъб. Срещу Мустафа Юсеинов е повдигнато обвинение по чл. 129, ал.2, НК, за това че на 30.01.2012 г. в гр. Пловдив е причинил на Юлиян Йорданов средна телесна повреда, изразяваща се в порезно нараняване на дясна ръка, а срещу Гьокшен Юсеинов е повдигнато обвинение за закана с убийство спрямо Стефан Йорданов на 30.01.2012 г. в гр. Пловдив - престъпление по чл. 144, ал.3, НК.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най - тежката мярка за неотклонение. Тримата обвиняеми са обвинени в умишлени престъпления, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Преценено беше, че налице реална опасност да се укрият и извършат престъпление. 

Спрямо Гьокшен Юсеинов са налице изключително лоши характеристични данни - същият е осъждан за убийство и е освободен предсрочно условно от Софийски градски съд с изпитателен срок от 3 години и 9 месеца и му е наложена пробационна мярка за срок от 1 година, като Гьокшен Юсеинов е извършил настоящото престъпление в изпитателния срок, определен му от СГС. Гюнай Юсеинов също е многократно осъждан, а последното му осъждане за хулиганство и телесни повреди е влязло в сила на 09.08.2011 г., като му е определено условно наказание с 4 години изпитателен срок и настоящето деяние е извършено в рамките на изпитателния срок.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3 - дневен срок пред Окръжен съд.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).