Още за фаталния случай край КЦМ: Димитър не можел да чете и пише, имал и проблеми със слуха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:55 / 22.08.2019
17896
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 56-годишния Димитър Иванов, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Според обвинението, на 9 август 2019 г. на пътя от Пловдив за Асеновград, в района на КЦМ, при управление на моторно превозно средство Димитър И. е нарушил правилата за движение по пътищата, като по непредпазливост е причинил смъртта на мотоциклетист. Обвиняемият не е спрял, а е избягал и е управлявал микробус, без да има необходимата правоспособност. За престъпленията, в които е обвинен, най-тежкото наказание, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димитър И. е извършил това, в което е обвинен, на база свидетелски показания на очевидци, експертна медицинска справка и откритите следи по управлявания от него автомобил при извършения оглед, сочещи, че е прегазено човешко тяло. Относно липсата на свидетелство за правоуправление на обвиняемия съдът прие, че освен доказателствата, сочещи, че притежаваното от него не съответства на образците, издавани в република Турция в подкрепа на обоснованото предположение е и фактът, че обвиняемият Димитър е неграмотен, не може да чете и пише, освен това има проблеми със слуха, което е обективна пречка да се придобие по законен път шофьорска книжка в която и да е държава.

Апелативните съдии приеха, че е налице опасност от извършване на престъпление, а опасността от укриване не само съществува, но е реализирана, тъй като Димитър е напуснал местопроизшествието.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Виж коментарите (5)

Още по темата (6):
11.01.2021 Осъдиха шофьора без книжка, прегазил моторист край КЦМ
22.08.2019 Оставиха окончателно в ареста Димитър, който прегази моториста край КЦМ
14.08.2019 Две мистериозни МПС-та причинили смъртта на моториста до КЦМ?
14.08.2019 Доведоха с белезници шофьора от фаталното ПТП до КЦМ
14.08.2019 Ясна е самоличността на загиналия до КЦМ моторист
10.08.2019 Моторист е загинал снощи на Асеновградско край КЦМ
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).