Още две бебета със съмнения за морбили са приети в болница в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
14:24 / 21.03.2017
11609
Още две деца със съмнения за морбили са приети в Инфекциозна болница в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Те са на 6 и 7 месеца и са от "Столипиново" и не са ваксинирани. Бебетата нямат роднинска връзка помежду си, бащата на едното от тях често пътува до Германия. Това каза за читателите на сайта ни д-р Моника Троянчева от РЗИ. Така случаите в Пловдив стават общо седем, като три от тях са потвърдени, а за останалите се изчакват резултатите от взетите проби.

За да предпази населението от епидемия от морбили, Министерството на здравеопазването изготвя заповед за създаване на координационен съвет за контрол и управление на превантивните дейности. В момента с приоритет се извършва имунизацията на лица до 18-годишна възраст в огнищата на случаи от морбили - съседни семейства, роднини и приятели, които са били в контакт и е съществувала възможност от заразяване.

Едновременно в цялата страна се прави преглед на неимунизираните деца в пациентските листи на общопрактикуващите лекари и се извършва селективна имунизация. Контролът по изпълнението на тази задача е възложен на регионалните здравни инспекции, а екип от МЗ ще посети утре Пловдив, за да провери на място общата организация и изпълнението на дадените указания за работа в огнищата на случаи от морбили и в рисковите групи.

Към момента не се предвижда провеждане на масова имунизация против морбили и разкриване на пунктове за имунизация. Министерството на здравеопазването работи активно за бързото ваксиниране на неимунизираните деца в цялата страна и призовава всички родители максимално да съдействат на личните лекари.

Виж коментарите (2)

Още по темата (66):
19.09.2019 Болници допуснали големи грешки и разпространили заразата с морбили
13.09.2019 Важно за всички родители! Извънредна имунизационна кампания!
11.09.2019 Тодор Кантарджиев: Учебната година ще е изпитание
23.08.2019 Втори случай на морбили във Варна
13.08.2019 Младият мъж, болен от морбили, контактувал с безброй туристи на летището
30.05.2019 Плашещи цифри за болните от морбили у нас
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).