Организират детски спортен празник за деца без надзор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:45 / 08.09.2008
823
"Дневен център за работа с деца на улицата и деца, отпадащи от училище" към "Комплекс за социални услуги за деца и семейства" организира детски спортен празник "Играй и спечели приятел". Празникът е организиран за децата без надзор и децата в риск от Център за временно настаняване "Детска къща", Приют за безнадзорни деца "Майка Тереза" и деца, ползващи услугата "Дневна грижа" на Центъра за работа с деца на улицата. Събитието ще се състои в сряда от 13 часа в Центъра за работа с деца на улицата, бул. "Коматевско шосе" №18. Спортният празник се организира със съдействието на кметството на район "Южен".

Детският спортен празник поставя началото на кампанията "Да върнем в училище децата на Пловдив - Превенция на отпадането от училище 2008-2009 г.", организирана от Комплекс за социални услуги за деца и семейства.

Дневен център за работа с деца на улицата и деца, отпадащи от училище работи с деца, които живеят, работят или прекарват голяма част от времето си на улицата и деца, които имат проблеми в училище и вече са отпаднали от образователната система. Услугите, предлагани от Дневния център имат за цел да подпомогнат социалната рехабилитация и интеграция на тези деца. През 2008 г. 20 безпризорни деца посещават ЦРДУ, където са включени в група "Дневна грижа". Децата, прекъснали обучението си и отново върнати в училище са 18.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив
Шофьорка самокатастрофира на "Асеновградско шосе"
Пловдивско училище с голям успех


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).