Орди полски мишки налазиха Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:03 / 05.05.2018
25565
След кърлежите и тигровите комари високата трева в Пловдив докара и орди полски мишки. Кварталите от двете страни на река Марица се оплакват най-много.

Въпреки усилията на ОП "Паркове и градини" буйната растителност е идеален хабитат за тези бозайници. 

Няма двор на къща на "Марица Юг", където да не е зареден капан. "Капанът е със шпеков салам. Това, че мишките се ловели с кашкавал или сирене, е измишльотина. Саламът мирише и ги привлича", обясни г-н Самарджиев, който живее на "Марица Юг".

Няма вечер капанът му да не изщрака няколко пъти. "Рекордът беше постигнат на 1 май - улових 6 мишки. Отделно съм нахвърлял хапчета с отрова",  казва той. 

Хората в района на бул. "Марица" твърдят, че от години не помнят такава миша популация. Има едно изключение преди десетина години, когато от реката тръгнаха пълчища плъхове. Причината според живеещите е буйната растителност покрай реката. 

От ОП "Паркове и градини" обясниха, че имат специален отряд, който се бори с джунглата в реката. "Сега хората ни ходят с лодки по островите и ще изчистят първо тях. След това ще захванат бреговете", каза зам.-шефът на предприятието инж. Георги Николаев. Според него няма връзка между високите треви и мишките по дворовете.

Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).