Опряха нож във врата на пловдивчанка: Давай телефона или ще те наръгам!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:03 / 06.02.2017
7600
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Стоян Г., на 31 г., и Радко Д., на 38 г., за това, че при условията на опасен рецидив, в съучастие, са отнели чужди движими вещи, като Стоян е действал като извършител и е употребил сила и заплашване, а Радко като помагач.

До момента Стоян е осъждан пет пъти, като последното наказание "лишаване от свобода" е изтърпял през месец юли 2016 г., когато е бил освободен от затвора. Радко до момента е осъждан осем пъти, като последното си наказание "лишаване от свобода" е изтърпял през октомври 2015 г., когато е бил освободен от затвора.

Двамата обвиняеми се познавали. На 29 октомври 2016 г. се разхождали по бул. "Цариградско шосе" в Пловдив. На една от спирките видели две момичета, които държали в ръцете си мобилни телефони. Те решили да ги ограбят. Стоян се приближил към тях и попитал колко е часът. Той поискал телефона от едното от момичетата. Предупредил, че ако откаже, ще я наръга. 

Момичето попитало Стоян "Как така да ти го дам?". Тогава той хванал пострадалата за главата, извадил нож и го опрял във врата й. Приятелката й се опитала да помогне, като го блъснала и ритнала, но той успял да издърпа телефона. През това време Радко наблюдавал района, за да помогне на съучастника си, ако се приближи случаен минувач. 

По-късно двамата обвиняеми продали мобилния телефон за 40 лева в магазин в "Столипиново". С получените пари си купили кафета, банички и др. Според медицинската експертиза на пострадалата е била причинена лека телесна повреда - порезна рана в областта на шията.

Двамата са били задържани. Разпитани в хода на досъдебното производство, обвиняемите се признали за виновни. Спрямо тях е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).