Описаха подробно как е станала катастрофата на "Руски" с 3 жертви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
13:47 / 07.02.2017
19869
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Любомир Трайков, на 26 г., за това, че при управление на моторно превозно средство, в пияно състояние, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима човека - престъпление по чл. 343, ал.3, предл. 1 и предл. 5, буква Б, във връзка с ал.1, буква В, във връзка с чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 18 ноември 2016 г. в Пловдив, към 1,15 часа, Любомир управлявал лек автомобил "Ауди А 7" по бул. "Шести септември" в посока към бул. "Руски". Когато стигнал на кръстовището на двата булеварда, водачът извършил маневра "завой наляво" и продължил движението в посока юг към Централна гара Пловдив. 

В този момент по бул. "Руски" и в същата посока се движел таксиметров автомобил. Любомир го изпреварил, като се движел със скорост от 99 км/ч. Междувременно от ул. "Прослав" в посока към бул. "Руски" се движел лек автомобил "Пежо 405", управляван от Атанас Ламджиев. 

До него на предната седалка се возела Виолета С., зад нея седял Димитър Т., а до него и зад водача Полина К. Колата навлязла по бул. "Руски", като на 23 метра се намирало Т-образното кръстовище на с ул. "Ген. Данаил Николаев". Водачът Атанас бил решил да продължи движението си по тази улица. Той предприел маневра "завой наляво". 

Скоростта му на движение в този момент била 19 км/ч. Преминал между разделителните острови на бул. "Руски" и навлязъл в източната лента за западното платно за движение. В този момент,лекият автомобил "Ауди А7 ", управляван от Любомир, се намирал на 29,9 метра разстояние от него. 

Любомир видял навлизащия в неговото платно л.а. "Пежо 405", но поради близкото разстояние и високата скорост на движение, не успял да натисне спирачките, а само завъртял волана надясно и в този момент настъпил ударът. 

Сблъсъкът бил неизбежен, според заключението на комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза. Лекият автомобил "Ауди А7" се отклонил надясно и се блъснал в дърво, а лекия автомобил "Пежо 405" - в автобусната спирка. На място загинали Атанас Л. и Виолета С., а на 26 ноември 2016 г. починала от нараняванията си и Полина К. 

Според трите съдебномедицински експертизи, причина за смъртта на пострадалите са травматични увреждания и остра кръвозагуба. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза, обв. Любомир е шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е било доказано съдържание на упойващи лекарствени и наркотични вещества в кръвта му. Водачът на втората кола Атанас Л. не е бил употребил алкохол.

Според вещите лица, обвиняемият би имал възможност да избегне произшествието чрез безопасно екстрено спиране, ако се е движел със скорост равна или по-малко от 70 км/ч.

Любомир Т. се е признал за виновен. Понастоящем той е с мярка за неотклонение "домашен арест".


Виж коментарите (18)

Още по темата (102):
17.07.2020 Вдовицата Корнелия: До последен дъх ще се боря да изчистя паметта на моя
съпруг
28.05.2020 Адвокатите на Корнелия Петкова: Нови коли и джипове? Клевети!
26.05.2020 Корнелия Петкова организира протест, вижте исканията й
25.05.2020 Братът на Любомир Трайков пред Plovdiv24.bg: Мълчахме до сега, но стига
вече!
25.05.2020 Вдовицата на загиналия при зверската катастрофа на "Руски" продължава своята борба
22.05.2020 Говори съпругата на единия от тримата загинали в зловещата катастрофа на бул. "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).