Опера Пловдив е изградила имидж на институция, в която се реализират мащабни проекти

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
17:29 / 31.01.2022
2076
"Повече от 7 години работим с фондация "Пловдив 2019“ и община Пловдив, със значими стъпки, които ни изграждат като театър със самочувствие, че в годините напред бихме могли да изградим една международна политика за развиване на оперен туризъм, което е характерно за град като Пловдив, с една от най-значимите сцени в света - Античният театър“, това каза по време на пресконференция днес директорът на Държавна опера Пловдив Нина Найденова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Днес представяме цифрите и статистиката, но това, което стои зад тях е екипът на операта", каза Найденова Той е от 2013 година досега начело на институцията и продължава въпреки сложната обстановка през годините. Преди операта се свързваше предимно с идеята за проблеми и нисък бюджет, но вече не е така.

Опера Пловдив изгради имидж на институция, в която се реализират мащабни проекти с висока национална и международна значимост и получи безцeнен опит и самочувствие в осъществяването им.  

За да представят отчет за добре свършената работа, на пресконференциятa днес присъстваха още изпълнителният директор на фондация Пловдив 2019 Кирил Велчев и зам.-кметът по културата Пламен Панов.

Гледайте повече във видеото!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
In Memoriam: Иванка Ройдова-Американката вече не е между живите
Майка от Пловдив: Кристиан едва не уби мен и детето ми
Александър Симов и Иван Петков стартираха кампанията на социалист...
Пловдивски общинари викат за Ботев довечера
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).