Opera Open започва днес на Античния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:51 / 18.06.2016
2099
Повече от 20 000 посетители очакват организаторите на тазгодишния фестивал Opera Open. Това в своеобразен рекорд, а фестивалът е на път да се превърне в запазена марка на Пловдив.

"Надявам се през следващите две години той да стане най-големият фестивал на Балканите, а през 2019 да сме втора "Арена ди Верона". Летвата е вдигната високо", коментира на свой ред и шефът на Операта Нина Найденова.

По думите й фестивалът тази година се отваря към балетното и танцовото изкуство, ще има и специална вечер, посветена на оперетата. Продължава и тенденцията за представяне на нови заглавия - тази година премиера ще има "Летящият холандец" на Вагнер.

Фестивалът стартира с гала концерт днес от 21 часа. Шест български оперни звезди със световна кариера се събират на Античния театър, за да открият Opera Open 2016 с арии от свои знакови роли: Сопраното Цветелина Василева, която покори Метрополитен опера с "Травиата", "Трубадур" и "Бохеми"; колоратурното сопрано Петя Иванова, получила признание като Кралицита на нощта във Виена Щатсопер и Виена Фолкопер; пловдивското мецосопрано Мариана Пенчева, предпочитан солист на Арена Ди Верона, Ковънт Гардън, Римската опера, ЛаСкала и в Неапол, където е пяла с Павароти; тенорът Бойко Цветанов, солист на операта в Цюрих с над 60 централни тенорови партии; баритoнът Петър Данаилов, който се изявява на големите западно-европейски сцени, сред които тези в Брюксел, Бон, Осло и Хамбург; басът Деян Вачков, който след дебюта си на 22 години в Ла Скала редовно пее в Милано и на Арена Ди Верона.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).