One Dance Week със специално предложение за ученици и студенти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:54 / 07.10.2016
2522
One Dance Week подарява незабравимо изживяване на ученици и студенти, които имат интерес към изкуството и съвременния танц. За всички спектакли на фестивала има намаление на билети за учащи на цена 5 лв. Поканата е част от политиката на фестивала за приобщаване на млада публика към съвременните форми на изкуство.

Деветото издание стартира на 9-ти октомври от 18:00 ч. в Дома на културата "Борис Христов". Големият американски хореограф Стивън Петронио, който пристига в Пловдив специално за събитието, ще представи класическия проект Bloodlines. 

За първи път в тази част на земното кълбо публиката ще може да види емблематичните миниатюри "Тропическа гора" и "Ледена примамка" на легендите на съвременния танц Мърс Кънингам и Триша Браун, хореографи променили завинаги света на съвременното изкуство. 

Освен тях в репертоара е включен и авторски спектакъл на Петронио - В ДВИЖЕНИЕ, който отбелязва 30-годишнината от създаването на компания Stephen Petronio. Въздействието на проекта BLOODLINES е изключително силно и благодарение на участието на бащата на поп-арт движението Анди Уорхол, който създава декора за "Тропическа гора" и според критиците разработва своята най-добра идея след Campbell's Soup Cans, както и заради незабравимите звукови пейзажи, създадени от пионера на електронната музика Дейвид Тюдор, и визията на графичния художник Роберт Раушенберг, изграждаща красив декор в "Ледена примамка".

Специалните билети могат да бъдат закупени от касите на фестивала непосредствено преди спектаклите. Нужно е да бъде представена ученическа карта или студентска книжка.


Виж коментарите (0)

Още по темата (101):
06.04.2017 "Едно" замрази фестивалите си от културния календар на Пловдив
25.12.2016 Две от три за фондация "Едно" през 2017-та
29.09.2016 Живущите в панелните блокове в "Тракия" стават главни действащи лица
26.09.2016 Дни ни делят от деветото издание на One Dance Week
10.09.2016 Организират интересна работилница в "Тракия"
09.09.2016 Организират интересна работилница в "Тракия" утре
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).