Омбудсманът на Пловдив моли Каймаканов да подаде оставка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
10:05 / 02.07.2013
5153
Обръщение на омбудсмана на Пловдив Димитър Атанасов към новия областен управител Венцислав Каймаканов:

Уважаеми, г-н Каймаканов,

В приемната на Обществения посредник на Община Пловдив постъпи сигнал № С1 746/01.07.2013 г., подписан от 56 протестиращи граждани на Пловдив с предложение да посреднича между тях и Вас, като Ви предам лично исканията за Вашата оставка.

Г-н Каймаканов,

Вече 17 дни гражданите протестират срещу правителството на премиера Пламен Орешарски и срещу назначението Ви за Областен управител.

Общественият посредник е призван да бъде застъпник на правата и свободите на гражданите, а също и пазител на обществения интерес. В случая протестът е граждански, досега нито една партия не го е подкрепила официално. Това ми дава право да приема предложението на протестиращите и изразя пред Вас техните искания.

Следя отблизо обществено-политическия живот, виждам и оценявам размирната ситуация в България и в Пловдив. Като Обществен посредник аз съм готов да бъда мост между гражданите и институциите, стремя се да бъда полезен на тези, които ме търсят, които смятат, че мога да помогна.

Именно за това приех да Ви представя исканията на протестиращите граждани в Пловдив. Смея да се надявам, че ще преосмислите решението си да не подавате оставка, докато правителството е на власт. Но, г-н Каймаканов, Вие сте първият Областен управител, който пловдивчани не искат да припознаят и признаят. Повече от очевидно е, че дори Вашата оставка няма да спре вълната на протестите, но поне едно от исканията ще бъде изпълнено.

Позицията, че протестиращите са една шепа хора, не е убедителна. Във всеки момент те могат да станат хиляди, дори десетки хиляди. Ситуацията е изключително взривоопасна, обществените нагласи го доказват.

Защо трябва да се стига до гражданска война?

В името на запазването на обществения мир, моля Ви, вслушайте се в техния глас и отговорете на справедливите им очаквания.

Предавам Ви техните искания лично, с надеждата да проявите достойнството на пловдивчанин, политическа зрялост, чувство за отговорност и креативност в решаването на възникналия обществен конфликт между Вас и протестиращите, между гражданите и държавната власт.

С уважение, 

Димитър Атанасов /Обществен посредник/


Виж коментарите (11)

Още по темата (87):
14.08.2014 Новият областен управител на Пловдив встъпи в длъжност
14.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност днес
13.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност още утре
13.08.2014 Чуйте първите думи на новия областен управител на Пловдив
13.08.2014 Официално: Изритаха Каймаканов от Областна управа!
13.08.2014 Община Пловдив остава с един заместник-кмет по-малко
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).