Окончателно: Ученици, студенти и пенсионери с карти по 10 лева и без заплащане на билети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
18:13 / 17.12.2009
8258
С пълно единодушие общинските съветници преди минути утвърдиха предложението на кмета всички ученици, студенти, пенсионери, инвалиди, ветерани от войните и майки с деца до 3 годишна възраст да пътуват в масовия градски транспорт с карти, чиято месечна стойност ще бъде 10 лева. До това предложение се стигна след бурни протести на пенсионери и хора с увреждания през последните дни срещу предишното решение на Общинския съвет към преференциалните карти да се купува и билетче по 40 стотинки при всяко качване в автобус, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Очакваше се, поради малкото технологично време, оформеното вчера предложение да бъде внесено на извънредна сесия след днешната, но преди Нова година. Положеното старание на администрацията обаче направи възможно въпросът да бъде гледан днес. Още преди 9:00 ч. тази сутрин, когато започна заседанието на Общинския съвет пред сградата чакаха много пенсионери, за да видят резултатите от обещаното. При подреждането на дневния ред с многото извънредни точки, решението отиде към края на днешната сесия. Преди минути кметът Славчо Атанасов обяви, че се е разбрал с вносителите на точките от номер 15 до номер 23 да се съгласят на отлагане и пенсионерският въпрос беше гласуван без всякакви дебати: Преференциалните групи да пътуват само с карта и без купуване на билетче. Определянето на нейната цена е правомощие на кмета, който издава заповед.

Една част от останалите до края на сесията пенсионери обаче останаха недоволни и от това решение.

Всички за напред ще пътуват с едномесечни карти по 10 лева. За периода на картата, притежателят й ще се вози без закупуване на билет. В редакцията на Plovdiv24.bg постъпиха запитвания от ученици какво се случва със събраните им 15 лева. Учащите ще могат да получат чрез събраните пари карта за месец януари, а заплатилите по 15 лева ще заплатят само доплащане от 5 лева за февруарска, ако решат да закупят такава.


Виж коментарите (24)

Още по темата (85):
12.03.2011 Тотев: Нека превозвачите и Общината да постигнат консенсус в интерес на пловдивчани
11.03.2011 Превозвачите спират автобусите във вторник, кметът против увеличението на билета
24.02.2011 Облекчават издаването на транспортни карти за студенти на ФМИ
24.11.2010 От понеделник започва закупуването на новите карти за градския
транспорт
27.10.2010 12 лв. ще струват преференциалните карти за градския транспорт
26.10.2010 Кметът пише цената на картите: 12 лв?
Още новини от Новини от Пловдив:
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Пловдивчанин: 6 жертви и 5 тежко пострадали в този участък!
Пейков: Ако бях кмет на Пловдив, не бих допуснал на Альоша да се ...
Нова промяна в движението в "Западен", но за кратко
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).