Огромен къс мазилка полетя от 18-етажен блок и потроши коли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:25 / 19.11.2009
5981
Огромно парче мазилка се откърти около 13-14 ч. от 18-ия тавански етаж на жилищен блок на ул. "Капитан Райчо" 70, блок 7, откъм ул. "Антон Тайнер" - току до пресечката с "Родопи" срещу СОУ "Паисий Хилендарски". Изпотрошени са четири автомобила. 

На мястото веднага пристигнаха екипи на полицията и "Гражданска защита". Движението беше отцепено. Алпинисти изкъртваха остатъците от опасната мазилка часове наред. 

"Точно отварях прозореца, видях как грамаден къс лети отгоре. Докато се чудех какво става, парчето падна върху една от паркиралите отпред коли, рикошира, чу се страхотен трясък и потроши и другите коли наоколо. Цяло чудо е, че нямаше ученици. Всеки ден се събират точно тук да пушат. Само днес не съм ги видяла", разказа Дора Гончева от първия етаж, която часове по-късно все още беше притеснена от случилото се, пред Plovdiv24.bg

Тази вечер собствениците на 33-годишния блок ще имат събрание. Извънредно ще трябва да вкарат в дневния ред днешния инцидент и да вземат решения за ремонт и поддръжка. 

"Ламарината отгоре се е откъртила и навярно оттам някъде влиза вода. Сега ще изкъртим цялата подпухнала от влага мазилка. Но и от другата страна е тръгнало, въпрос на време е... Собствениците задължително трябва да предприемат ремонт, за да не стане беля", обясни ръководителят на екипа на "Гражданска защита" инж. Илко Дишков пред нашия репортер.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Поредна промяна в МВР-Пловдив, завръща се стар началник
Интересно събитие, посветено на семейството, ще се проведе в Плов...
Илхан Кючюк в Пловдив: ДПС иска обединение и стабилност за една п...
Възрастна жена почина в болница в Пловдив, има арестуван
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"
Доц. д-р Пламен Цоков вече не е между живите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).