Очна ставка между двама свидетели изуми пловдивски съдии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:07 / 26.09.2016
7362
Очна ставка между двама свидетели, които твърдяха тотално различни неща, втрещи пловдивски съдии. Днес се гледа делото за поръчковото убийството на пловдивския бизнесмен Огнян Харизанов - Оги Лудия, който бе застрелян през 2007 година пред очите на жена си и детето си от килър в Родопите.

По делото се явиха свидетелите Драган Стойчев и Илия Киряков. На въпрос на съдията познават ли се Драган Стойчев отговори, че никога не е виждал Киряков, че никога не му е носил ловна пушка и не му е предлагал да я продава. Илия Киряков обаче бе категоричен, че познава Стойчев, че той е отишъл в дома му и му е занесъл ловна пушка, поискал е за оръдието 700 лв.

"Казах му, че в момента нямам пари и утре-вдругиден ще се разберем", каза свидетелят. 

Синът на застреляния бизнесмен Атанас, който тогава е била на 10 години, си спомни, че във вечерта на разстрела са били с майка си, баща си и техни приятели на вилата в Родопите. 

"Аз си играех с едно приятелче Майкъл горе в хола, когато чухме изстрели. Отидохме на терасата и видяхме баща ми да лежи на земята. Веднага го откараха с линейка в болницата, а мама се качи при нас. Опитвам се да забравя този кошмар, доколкото мога", каза младежът.

В залата бяха внесени три ловни пушки, сред тях е и оръжието, с което се предполага, че е извършен разстрелът. Съдът обаче е разпоредил на предишното си заседание освен оръжието на престъплението, да бъдат доставени не две, а три сходни пушкала, които да бъдат разпознати от свидетели. Затова и заради неявяване на много свидетели делото бе отложено за 24 октомври.

Бизнесменът Огнян Харизанов бе ликвидиран от килър, който го е дебнал скрит зад бор в близост до вилата му. След разстрела килърът е поръсил следите си с черен пипер, за да заблуди следовото куче.

Случаят дълго години тъна в графата "Неразкрити". Миналата година прокуратурата повдигна обвинение за Божидар Атанасов. Според разследващите той е приел поръчката за мокрото дело. До момента Божидар Атанасов категорично отрича да е свързана с това. Той е обвинен и в разстрела на пловдивския митничар Георги Дребчев, извършен през 1999 година в Пловдив.


Източник: Блиц

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
13.11.2023 Измениха доживотна присъда за убийство на митничар в Пловдив!
12.08.2023 В Пловдив затворници натопили убиец на бизнесмен
14.02.2022 Божо от Кючука получи доживотна присъда за убийството на пловдивския бизнесмен Оги Лудия
28.06.2021 Доживотна присъда за убийството на Оги Лудия, застрелян пред очите на жена си и детето
16.04.2021 Потвърдена е доживотна присъда за убийство на митничар в Пловдив
19.02.2021 Пълна мистерия около убийството на плодивския бизнесмен Оги Лудия
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).