Обявиха частично бедствено положение на територията на област Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
16:11 / 02.08.2018
16701
От 16.00 днес е обявено частично бедствено положение на територията на област Пловдив заради свлачищата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Крайната мярка ще е в сила седем дни. До два-три часа ще затворят дигата на река Чая при Катуница. Работи се по свлачищата. Това заяви зам.-областната управителка на Пловдив Евелина Апостолова пред журналисти преди минути, уточнявайки, че става въпрос за общините Куклен, Садово и "Родопи".

Припомняме, че река Чая преля в землищата на Садово и село Катуница, на село Ягодово. Има пропадане на пътя за село Добралък. Причината за възникналата бедствена ситуация са проливните дъждове, които повишават водосбора на река Чая. Дигата в района на село Катуница е строена през 50-те години на миналия век и част от нея е компрометирана, а водните количества, които са се изсипали в реката през последното денонощие са довели до нейното преливане.

От "Напоителни системи" ЕАД – клон Марица заявиха, че в момента тежка техника работи на дигата и я насипва с едроломен камък. Целта е незабавно възстановяване на застрашеното защитно съоръжение. Цялостно решение на проблема в дългосрочен план е изграждането на нова дига.

На 4 км от Добрълък пътят е пропаднал и достъпът до селото е силно затруднен, но няма засегнати къщи и бедстващи хора. Няколко квартала на селото са непроходими. В момента се обрушва ската, за да бъде разчистен пътя. Възстановено е и електрозахранването.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).