Обвиняват студент в кражба от хотел, полицаи го бият, за да признае

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
11:42 / 09.11.2010
9912
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
23-годишен младеж твърди, че е жестоко бит във Второ районно при разпит. Студентът в Пловдивския университет и служител в хотел "Новиз" Стефан Бофиров е бил обвинен за кражба, която по негови думи не е извършил, но въпреки това е арестуван от полицаи и при разпита е бил подложен на физически тормоз от органите на реда за да признае деянието, информира в."Марица".

Според неговата версия пет часа след като сутринта влязъл в добро физическо състояние във Второ районно, си тръгнал оттам жестоко пребит. Четирима полицаи насила и с бой се опитвали от него да изтръгнат самопризнания, отказали му дори адвокат. 

В петък вечерта към 21,30 часа Бофиров бил на работа на рецепцията на хотела, когато дошли двама мъже на около 35 години, настанил ги в апартамент на първия етаж. По-късно вечерта при мъжете с такси пристигнали две жени. За цялата вечер към въпросния апартамент имало само 2 поръчки, които Бофиров занесъл и смяната му преминала без произшествия. На следващия ден студентът отишъл към университета, но по телефона се обадила управителката на хотела, която го повикала, понеже има проблем. Оказало се, че на въпросните мъже през нощта са изчезнали около 1060 лв. и те обвинили именно Бофиров.

Управителката се обадила на полицията, пристигналият от  Второ районно екип обискирал помещението и прегледал записите от видеокамерите, след което завели младежа на разпит в полицията, където станал и побоят над него.
 
Пуснали го чак когато им споменал за двете гостенки на мъжете, за които потърпевшите не били споменали. При лекарски преглед след освобождаването му се установило, че му е спукано тъпанчето и се налага операция.

Plovdiv24.bg се свърза с директора на пловдивската полиция  ст. комисар Тодор Чонов, за да научи повече за неприятния инцидент.

"Вчера пострадалият студент е подал жалба до прокуратурата, откъдето са пуснали досъдебно производство. Наистина той е бил във Второ районно, именно затова и ние правим вътрешна проверка дали някой служител е привишил своите права, ако се окаже така, ще бъде наказан много сурово. Надявам се до края на деня нашата проверка да приключи и да се изясни има ли замесен наш служител",  обясни той.

Виж коментарите (41)

Още по темата (16):
27.02.2012 Осъдиха условно полицаите, пребили студента рецепционист
12.09.2011 Продължава делото срещу четиримата полицаи, обвинени в побой
12.08.2011 Делото "Бофиров" продължава на 12 октомври
12.08.2011 Разпитаха първите свидетели по делото срещу четиримата полицаи, пребили студента Стефан Бофиров
11.08.2011 Районният съд гледа делото срещу полицаите, които пребиха студента Бофиров
20.07.2011 Тръгва делото срещу полицаите, които пребиха Стефан Бофиров
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).