Обвиненият за подкуп пловдивски професор: Постановка!

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
10:26 / 08.10.2018
8267
Започна делото срещу професора от УХТ Симеон Василев и двама негови съучастници, обвинени за вземането на подкуп срещу фиктивни оценки, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На влизане в съдебната зала обвиняемият заяви, че всичко това е постановка срещу него. Срещу подсъдимия Симеон Василев са повдигнати обвинения в това, че:

1. В периода от 11.05.2017 г. до 15.05.2017 г. в гр. Пловдив, в съучастие като извършител с помагача Димитър Д. и помагача Петьо К., като длъжностно лице – преподавател, заемащ академична длъжност – професор в катедра "Техническа механика и машинознание“ в Университет по хранителни технологии /УХТ/ Пловдив, умишлено е поискал дар – пари в размер на 650 лева, който не му се следва, за да извърши действие по служба – като преподавател в УХТ – Пловдив да постави положителна оценка върху изпитните работи на студента Б. А. и отбележи същите в студентската му книжка, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните предмети "Механика втора част“ и "Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива,  и е извършил такова действие – поставил оценки, като е нарушил службата си, като приеме предварително изпитните задачи и техните решения, постави положителни оценки върху изпитните работи на студента Б. А., и отбележи същите в студентската му книжка и изпитните протоколи, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните дисциплини "Механика втора част“ и "Съпротивление на материалите“, когато тези нарушения на службата не съставляват престъпление – престъпление по чл. 301 ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл. 20, ал.2 вр. с ал.1 от НК.

2. По какъвто и да е начин е придобил на неустановена дата и до 15.05.2017 г. в кабинет №10, находящ се в Пловдив, е държал боеприпаси – 32 броя патрони за стандартни бойни пистолети, кал. 7.62х25 мм, без да има надлежно разрешение по чл. 14 от ЗКВВООБ – престъпление по чл. 339 ал.1 от НК.

Срещу подсъдимия Димитър Д. са повдигнати обвинения в това, че в периода от 11.05.2017 г. до 15.05.2017 г. в гр. Пловдив, в съучастие като помагач с помагача Петьо К., умишлено е улеснил длъжностното лице Симеон В., като извършител, преподавател, заемащ академична длъжност – професор към катедра "Техническа механика и машинознание“ в Университет по хранителни технологии /УХТ/ Пловдив, умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, отстраняване на спънки, набавяне на средства и по друг начин, като му е помогнал да поиска дар – пари в размер на 650 лева, който не му се следва, за да извърши действие по служба – като преподавател в УХТ – Пловдив да постави положителна оценка върху изпитните работи на студента Б. А. и отбележи същите в студентската му книжка, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните предмети "Механика втора част“ и "Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива,  и е извършил такова действие – поставил оценки, като е нарушил службата си, като приеме предварително изпитните задачи и техните решения, постави положителни оценки върху изпитните работи на студента Б. А., и отбележи същите в студентската му книжка и изпитните протоколи, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните дисциплини "Механика втора част“ и "Съпротивление на материалите“, когато тези нарушения на службата не съставляват престъпление – престъпление по чл. 301 ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл. 20, ал.4 вр. с ал.1 от НК.

Срещу подсъдимия Петьо К. е повдигнато обвинение  това, че в периода от 11.05.2017 г. до 15.05.2017 г. в гр. Пловдив в съучастие като помагач с помагача Димитър Д. умишлено е улеснил длъжностното лице Симеон В., като извършител - преподавател, заемащ академична длъжност – професор към катедра "Техническа механика и машинознание“ в Университет по хранителни технологии /УХТ/ Пловдив, в извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, отстраняване на спънки, набавяне на средства и по друг начин, като му е помогнал да поиска дар – пари в размер на 650 лева, който не му се следва, за да извърши действие по служба – като преподавател в УХТ – Пловдив да постави положителна оценка върху изпитните работи на студента Б. А. и отбележи същите в студентската му книжка, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните предмети "Механика втора част“ и "Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива,  и е извършил такова действие – поставил оценки, като е нарушил службата си, като приеме предварително изпитните задачи и техните решения, постави положителни оценки върху изпитните работи на студента Б. А., и отбележи същите в студентската му книжка и изпитните протоколи, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните дисциплини "Механика втора част“ и "Съпротивление на материалите“, когато тези нарушения на службата не съставляват престъпление – престъпление по чл. 301 ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл. 20, ал.4 вр. с ал.1 от НК.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (33):
09.12.2019 Пловдивският апелативен съд се произнесе за професорите от УХТ
02.12.2019 Адвокат сравни прокурорски документ с "Алиса в страната на чудесата"
14.11.2019 Приключва сагата с подкупите в УХТ Пловдив
28.10.2019 Пловдивски професор завъртя двойка на студент и отсече: Много му е!
10.07.2019 Професорът от УХТ: Хем осъден, хем върнат на работа!
09.07.2019 Осъдиха преподавател от пловдивски университет за подкуп!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).