Обсъждат изграждането на технологичен парк за хранителни и биотехнологии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:42 / 17.11.2009
2291
По инициатива на зам.-кмета Ганчо Колаксъзов, днес се проведе работна среща за изграждане на технологичен парк на територията на Пловдив, съобщиха от общината. Срещата е във връзка с отворена схема за кандидатстване с проекти за подкрепа за създаване на технологични паркове по Оперативна програма „Развитие на конкурентността на българската икономика" (ОПРР).

На срещата присъстваха представители на Българската академия на науките (БАН), Национално сдружение на малкия и средния бизнес, Център по трансфер на технологии към Софийски университет, Института по микробиология, Университета по хранителни технологии - Пловдив, Аграрен университет, Института по консервна промишленост - Пловдив, Института по органична химия с център по фитохимия - Пловдив, Института по растителни генетични ресурси - Садово, Университета по архитектура, строителство и геодезия - София, „Витанея" ООД.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за изграждане на технологичен парк в Пловдив, който ще бъде с основен акцент хранителни и биотехнологии. Паченца представи опита на Италия в тази област и по конкретно изграждането на технологичен парк в гр. Триест.

Бяха дискутирани конкретни стъпки за сформиране на работна група и създаване на обединение за кандидатстване за финансиране по ОПРР за изготвянето на предпроектни проучвания и технически проект.

Беше взето решение за провеждане на следваща среща на 3 декември, на която да бъдат поканени представители на бизнеса (инвеститори), регионални и национални бизнес сдружения, браншови организации, Министерство на икономиката и енергетиката.

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
01.10.2012 Кметът: Създаването на високотехнологичен парк в Пловдив е моя мечта
17.10.2011 С китайски инвестиции изграждат технологичен парк за 100 млн. евро
11.10.2011 Подписват Меморандума за Технологичния парк
29.06.2011 "Марицатекс" се отказаха от консорциума за Технологичния парк
06.06.2011 С китайски капитали и българско ноу-хау ще правят Технологичен парк
03.06.2011 Правят консорциум за изграждането на технологичен парк в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Важно съобщение за желаещите да гласуват в западната част на Плов...
Нов инцидент в Пловдив!
Пускат движението по "Модър-Царевец" утре, затварят Бетонния мост...
Арестуваха четирима пловдивчани
Мъж нахлу със 17-сантиметров нож в хипермаркет в Пловдив
Доброволци преобразиха паркове в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).