Обсъдиха задължително монтиране на камери пред заведенията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:00 / 14.02.2014
1995
В рамките на постигнатото споразумение между ръководството на МВР и представители на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) вчера в сградата на ОДМВР - Пловдив се проведе работно съвещание. На срещата директорът главен инспектор Пламен Узунов, заместникът му комисар Георги Георгиев, началникът на отдел "Охранителна полиция" главен инспектор Любомир Рашков, началникът на Първо РУП главен инспектор Петър Тодоров и началникът на полицейски участък в Първенец старши инспектор Георги Стоенчев разговаряха с кметове на общините в областта.

Набелязани бяха съвместни мерки за превенция и предотвратяване на престъпления в малките населени места в региона с цел гарантиране на обществения ред и сигурността на жителите. Ръководството на дирекцията благодари на представителите на местната изпълнителна власт за традиционно добрите взаимоотношения и координация.

Изразена бе увереност, че и занапред кметовете ще имат водеща роля в подаване на точна и своевременна информация при възникнали проблеми на обслужваната територия. Бяха изложени проблеми, характерни за районните управления, свързани най-вече с натовареност на състава и недостиг на материално-техническата база. 

В тази връзка кметовете изразиха единодушно готовността си да окажат помощ в подпомагането на полицейските служители, за да бъде гарантирано постоянното им присъствие в селата. 

Бе разгледана и възможността за изграждане на видеонаблюдение в малките населени места, както и монтирането на видеокамери - като задължително изискване при издаване на разрешения за удължено работно време на дискотеки, ресторанти и други обекти в областта. 

Разисквани бяха и редица други предложения за подпомагане на полицейските служители при работата им в малките населени места - назначаване на полски пазачи по Закона за опазване на общинската собственост, създаване на съвместни екипи с частните охранителни фирми и използване на извънщатни сътрудници на МВР след влизане в сила на новия закон за МВР.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...
Днес маршрутът на автобусна линия 116 ще е друг
За кратко ограничават движението пред кметството в "Източен"
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).