Обследват дърветата в Цар Симеоновата градина след инцидента

Автор: Мария Морунова
Коментари (7)
13:43 / 10.08.2015
3460
"Неприятен инцидент." Така кметът Иван Тотев определи злополуката от петък миналата седмица, когато жена пострада в Цар Симеоновата градина от паднал клон, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това, което е предприела Общината е пълно обследване на цялата градина. То вече е започнало, а до седмица се очакват резултатите от него.

По думите на градоначалника политиката, която трябва да се следва е, дървета, които са по-възрастни трябва да бъдат заменяни.

"За дървета на по 100 и повече години не може да се гарантира какво ще се случи. При всеки вятър има паднали клони в Пловдив, може ли да се идентифицира кой клон ще падне. Не, няма как да се случи", каза още Тотев.

Той коментира и, че в последните месеци трудно се работи в Цар Симеоновата градина. Обектът бил съпътстван с доста проблеми още от първата копка там.

"Когато нашите еколози обследваха дърветата там, имаше протести в момента на обследването, когато се маркираха дърветата като опасни, също имаше протести. За нас е важно да имаме одобрение от всички граждани, от екозащитници. Аз не мога да нарека тези хора, които протестираха, такива. Те нямат и такова образование, нашите експерти имат такова образование, нашите експерти са еколози. И те могат да вземат отношение. Те трябва да бъдат оставени на спокойствие, за да си свършат работата и да няма такива инциденти", коментира още кметът.

Той подчерта, че се радва, че не се е стигнало до нещастен случай.

"Когато видите някой да реже клон, не трябва да се лепят етикети "превърнахме "Градини и паркове" в дърводобивно предприятие". Това не е така, това е предприятие, което пази живота на хората", завърши Тотев.

Виж коментарите (7)

Още по темата (2):
10.08.2015 Патриотите искат оставката на директора на "Паркове и градини"
07.08.2015 Паднал клон рани жена в Цар Симеоновата градина
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).