Общинският съвет прие отчета за миналата година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:19 / 25.02.2010
2584
След дълги дискусии общинските съветници приеха отчета на бюджета за 2009 година. Както се очакваше, управляващите бяха доволни от изпълнението на финансовата рамка за миналата година, а опозицията в лицето на ГЕРБ бе подчертано критична.

Според Павлина Кацарова са били изпълнени само заплатите, а нищо особено не се било случило в града през миналата година - нито било отбелязано развитие, нито било станало по-чисто, нито стандартът на пловдивчани се бил повишил. Особено непримирими с изпълнението на капиталовата програма бяха Сузана Николова и Дани Каназирева - администрацията показала своята некадърност да харчи за добри неща парите на пловдивчани.

"Заради тази пуста политика дебатът се профанизира. Виждаме упражнения на свобода тема от хора, които не разбират нищо от бюджет. Все едно един шофьор да отиде в болницата вместо хирург", възмути се кметът Славчо Атанасов от отправените критики.

На Тодор Кръстев пък свят му се завило от милионите, които хвърчали от ляво и от дясно и призова превърналия се в отегчителен според него дебат да бъде прекратен. Преди обаче това да се случи, изказвания направиха подалите заявка вече съветници. Любозар Фратев бе обиден от назидателния тон на кмета, че съветниците не били бюджетари. Не би отнемайте правото, каза той, да си изкажем мнението от името на пловдивчани. На свой ред се обиди и кметът, че не той, а съветниците му говорели с назидателен и патосен тон.

214 милиона при планувани 270 е било изпълнението на бюджета за миналата година. При планирани 161 за местните дейности изпълнението било 145 милиона, от които похарчените били 116, а 29 милиона се оказали в наличност, даде статистика главният финансист Наталия Делчева.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).