Общински съветник и ботевист: Трябваше да направим стадион "Пловдив", а не два отделни

Автор: Васил Динев
Коментари (20)
15:18 / 23.06.2022
16300
Интересно изказване на днешната общинска сесия направи независимият съветник Слави Георгиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето го и него:

"Имаше едно налично споразумение между футболните клубове в Пловдив, че няма да правим стадиони поотделно, а ще направим един и това ще е стадион "Пловдив". Какво се случи и как се изтърваха нещата така, че г-н Димитров да отиде и да даде обещание "Ние ще направим два отделни стадиона"? 

Не знам дали има друг европейски град с население от 300 000 души, който да строи два стадиона на 500 метра един от друг по европейски стандарти, на които могат да се играят мачове от европейските клубни турнири.

Това е много сериозна грандомания, от която трябва да се отървем, защото утежняваме бюджета на града. Тези средства трябваше да отидат за цялата спортна инфраструктура на стадион "Пловдив" и заобикалящите го.

Там нямаше проблем да изливаме пари, защото това щеше да се превърне във втори градски център. В момента ние задоволяваме чисто футболния егоизъм на два пловдивски клуба.

И аз съм ботевист и ще ми е хубаво да има козирка, и хубави екрани и меки седалки, не 50, 100 милиона лева да налеем там - с удоволствие ще си водим децата и внуците. Обаче ако гледаме на въпроса като общински съветници, това не е редно. Тази сбъркана концепция води до това ние днес да теглим заем.

Иначе няма някой, който да е против стадиони и басейни, но това е липса на приоритети. Ние не си планираме как да взимаме заемите - имаме ли 100 процента осветеност на улиците - нямаме! Имаме ли 100 процента направени тротоари, където да не си трошиш краката - нямаме! Имаме ли вътрешноквартални улици в потресаващо лошо състояние - имаме! Но за тях не правим нищо, а обещаваме там, откъдето ще дойдат лесни гласове за изборите. Би трябвало да мислим как разумно да харчим парите на Пловдив".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (20)

Още по темата (26):
09.02.2023 Зико: Да не се лъжем, някои обекти в Пловдив ще бъдат спрени!
09.02.2023 Дадоха милионите за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив"
09.02.2023 Кметът за стадионите: Ще има и за едните, и за другите
09.02.2023 НА ЖИВО: Решават за стадионите на Локо и Ботев
17.01.2023 Препроектират плувния комплекс с 50-метровия басейн
27.10.2022 Благословиха заема от 24 милиона за стадионите на Ботев и Локо
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).